Når det kommer til sutter, så er det ekstremt vigtigt, at du sætter dig ind i hvad sutten er lavet af. Eftersom dit barn skal have sutten i munden mange timer i døgnet, er det vigtigt, at sutten er lavet af et materiale, som ikke skader dit barns helbred, eller på andre måder kan have en negativ effekt på dit barns helbred og trivsel. Derudover gør det heller ikke noget, at sutten er klimavenlig og ikke skader miljøet mere end nødvendigt. Sutter er ofte lavet af plastik og gummi, hvilket sjældent er godt for miljøet, men der er heldigvis et materiale som bliver mere og mere populært at lave sutter af. Et materiale som både dit barn og kloden vil have godt af. 

sut

Køb en sut i naturgummi

Det bliver mere og mere populært at lave sutter af naturgummi. Naturgummi er lavet af et planteprodukt, og er derfor det mest klimavenlige produkt du kan finde. Samtidig er sutten plantebaseret, hvilket betyder at der ikke er tilføjet nogle tilsætningsstoffer, som kan gå ind og skade dit barns helbred. Der er med andre ord ingen risiko for, at dit barn skulle reagere negativt på en sut lavet af naturgummi. Selvom materialet er meget bedre for både barn og klima, så er prisen ikke højere end mange andre sutter. En sut lavet af naturgummi, eller latex som det også hedder, koster kun omkring 24 kroner. Den er altså en lille smule dyrere end de billigste sutter på markedet, men slet ikke så dyr, at det ikke kan betales. Prisen er i hvert fald ikke så høj, at den ikke er til at betale, og i det lange løb er det en lav pris at betale, når man samtidig gør kloden en tjeneste.

sovende baby

Hvor skal jeg købe min naturgummi sut?

 Når det kommer til producenter af sutter af naturgummi, så har Bibs lavet et stort udvalg af sutter lavet af naturgummi. Sutterne er lavet sådan, så de minder om en brystvorte mest muligt. På den måde får barnet en mere tryk sutte oplevelse når det skal vendes af med amningen og i stedet begynde at bruge sut. Skjoldet er formet på en sådan måde, at det ikke går ind og irriterer barnets hud omkring munden. Sutterne er lavet sådan så de understøtter barnets naturlige sutteteknik, så det mest muligt minder om et bryst, og på den måde giver barnet mest mulig trykhed. Du kan læse mere om Bibs sutter her

Bibs er et dansk mærke, så du støtter også en dansk virksomhed når du køber sutter hos Bibs. Generelt arbejder generelt med tre størrelser når det kommer til sutter. Når du køber sut til dit barn skal du overveje hvor stort barnet er, hvor gammelt det er og hvor lang tid endnu det skal bruge sut. Så kan du bedre vurdere hvilken størrelse der passer bedst til dit barn. Heldigvis er prisen så lav, at du nemt kan købe en ny sut, hvis du skulle have købt en der var for stor eller for lille til dit barn.