Sikkerhed er utroligt vigtigt på en arbejdsplads og det kræver både omtanke og planlægning. I denne korte oversigt kan du få forslag til hvordan du kan forbedre sikkerheden for dine ansatte på arbejdspladsen.

 

Færdselstavler

Det kan være en god idé at indføre færdselstavler på din arbejdsplads. Dette kan nemlig øge sikkerheden på mange forskellige måder. En færdselstavle kan eksempelvis vise, hvor den nærmeste udgang er, hvis der skulle opstå brand. Derudover kan de også øge sikkerheden på et lager, hvor der kan køre trucks omkring. Med færdselstavler kan man nemt vise, hvordan man skal navigere rundt på lageret. Sværere behøver god sikkerhed ikke at være.

 

Tunge løft

En anden måde at øge sikkerheden for dine ansatte er at undgåtunge løft. Det kan sagtens være, at din virksomhed arbejder med tunge varer eller værktøj. I det tilfælde kan det være nemt at lade de ansatte selv flytte rundt på disse ting uden hjælpemidler. Men over lang tid kan disse tunge løft vise sine grimme spor i form af arbejdsskader og slid på dine ansatte – dette er du som en ansvarlig chef selvfølgelig ikke interesseret i. Derfor er det en god idé at udstyre dine ansatte med grej, som kan hjælpe med disse løft – f.eks. en palleløfter. På den måde kan du både sikre dine ansatte samt varerne og værktøjerne.

 

Sikkerhedsudstyr

Hvis der er mange tunge ting på arbejdspladsen, f.eks. på en byggegrund, er det vigtigt at beskytte de ansatte mod potentielle farer. Dette kunne eksempelvis være med en hjelm, som kan beskytte imod nedfaldne genstande. En anden ting kunne være sikkerhedssko, som beskytter fødderne mod skader. Der er masser af udstyr at vælge imellem. Derfor bør du tænke på din branche og de farer og risici, som er en fast del af den branche. Ud fra de overvejelser, kan du vælge det mest passende sikkerhedsudstyr,