Det kan være meget sjovt og et tegn på hengivenhed, når man giver gaver til hinanden. Men det er nu ikke alle, som er lige gode til at give gaver. Og det kan måske endda bunde i, at man slet ikke har lyst til at give gaver til hinanden mere…

I denne artikel lærer du mere om hvorfor mange danske familier har valgt at droppe gaverne. Men du kan også få nogle råd til hvordan du kan give gode gaver, hvis du og familien vil holde fast i dem. 

Person giver en gave

Hvorfor nogle familier vælger at droppe dem

Der er overraskende mange danskere, som vælger at droppe gaverne til diverse højtider. Det kan for eksempel dreje sig om juleaften, hvor der ellers kan være et være gaveræs. Mange familier føler at det er blevet for meget efterhånden og at der kommer for meget fokus på gaverne. Fremfor på nærværet som jo egentlig er det der burde fylde på juleaften. 

Det er dog meget vigtigt for nogle mennesker at give i gaver – imens det for andre mennesker kan virke mere irrelevant. For disse mennesker er det at give gaver nemlig en måde for dem at vise sin kærlighed til andre på. Det er med andre ord en del af deres kærlighedssprog. Og det kan hurtigt blive problematisk, hvis man begynder at ville tage det fra dem. 

Det kan være en god ide at have denne snak åbent i din egen familie. Hvis det er noget i alle nyder stadig at deltage i, så er der naturligvis intet i vejen for at i fortsætter med at giver gaver. Men hvis i alle hellere ville være fri, så er der ingen grund til at fortsætte gavegiveriet bare fordi det er tradition. 

Mand giver kvinde en gave

De rette gaver er dem, der overrasker

Hvis du og familien dog gerne vil holde fast i gaverne, så er det også helt fint. Det kan nemlig være en måde at vise sin kærlighed overfor et andet menneske på. Men så handler det jo også om, at man giver den rette gave.

Hvis du gerne vil give nogle rigtig gode gaver til dine venner og familie, så handler det om at overraske dem lidt – samtidig med at du giver dem præcis hvad de gerne vil have. Det er ikke helt nemt at gøre!

Det handler om at høre godt efter, når de deler deres interesser til dig. Her vil der ofte gemme sig nogle gode gaveideer, så længe du også er i stand til at tænke lidt kreativt.