Jakkesættet er en fast del af mandens uniform, om han skal på arbejde eller til fest og fejre de store begivenheder med vennerne og hele familien. Det er altid et sikkert valg – så længe det sidder rigtigt og passer til din personlighed. For der er mange muligheder for at sætte dit eget præg på det ellers lidt stive jakkesæt, hvis du følger vores tips og tricks.

Et velsiddende jakkesæt er vejen frem

Det er ikke nok at låne et jakkesæt af en god ven, for et jakkesæt skal sidde rigtigt. Det er vigtigt, at både benlængde, armlængde og generel pasform er i orden, så du kan føle dig godt tilpas i sættet, og det ser rigtigt ud på dig.

Der er rig mulighed for at købe et jakkesæt forskellige steder, og mange butikker tilbyder også muligheden for at få tilpasset jakkesættet. Hvis du vil være helt sikker på den optimale pasform, bør du overveje et skræddersyet jakkesæt. De er ofte billigere, end du måske går rundt og tænker.

Den rigtige skjorte gør forskellen

Selvom du måske har et enkelt og lækkert sort, mørkeblåt eller gråt jakkesæt, så kan du sagtens give den fuld gas med farverne. Din skjorte kan nemlig være dét, der giver dit look et personligt præg.

Overvej, om du vil bruge en enkel hvid skjorte, en ensfarvet skjorte i en flot nuance, eller du kan bruge en mønstret skjorte for endnu mere blikfang. Dog bør du altid sikre dig, at skjorte og jakkesæt passer sammen og skabe en god sammenhæng.

Lækkert tilbehør til jakkesættet

Når du har et jakkesæt og en passende skjorte, kan du også tilføje forskelligt tilbehør for at fuldende looket. Først og fremmest skal du have et bælte og sko i samme nuance; mange vælger enten sort eller brun, der er enkelt og passer med det meste.

Derudover kan du også tilføje en flot butterfly eller et mere traditionelt slips, en lille lommeklud i brystlommen på jakken, smykker og et flot herreur på håndleddet. Sørg for at tænke over farvekombinationer og materialer, så outfittet har et personligt touch, men stadig giver en god sammenhæng.