Det kan for nogen virke temmelig uoverskueligt at bringe mere bæredygtighed ind i hverdagen. Man kan dog sagtens indvie helt små tiltag, som jo selvfølgelig også har en eller anden form for betydning. Her er 3 simple tips til at leve mere bæredygtigt.

Alt i bambus

Bambus er på det sidste blevet et ret populært materiale til alverdens ting. Bambus bliver f.eks. brugt til tandbørster, underbukser, møbler og sengetøj. Nogle bambusprodukter er en anelse dyrere end andre produkter, der ikke er lavet af bambus. Men om din tandbørste er 10 eller 15 kroner dyrere, gør måske ikke den helt store forskel i budgettet. Bambus underbukser er også blevet meget populære, da bambus underbukser er bløde, åndbare og antibakterielle. Det er nogle af disse egenskaber, som gør bambus til et helt fænomenalt materiale. Grunden til, at bambus er mere bæredygtigt, er, at det blandt også er mere miljøvenligt, fordi det hurtigt opløses i naturen, når du har brugt dem helt færdigt.

Pas på med rengøringsmidler og kemikalier

Mange af os er dybt afhængige af stærke rengøringsmidler i hverdagen, men det er altså lige præcis på det punkt, at du rent faktisk kan gøre en vigtig forskel. Kemikalier hører f.eks. ikke til i håndvaske, toiletter og generelt afløb. Det kan simpelthen ikke renses senere. Du kan derudover tænke over at bruge mere naturlige rengøringsmidler, der faktisk som oftest virker mindst lige så godt. Hvis du alligevel finder det nemmest at købe rengøringsmidler i det lokale supermarked, bør du altid gå efter miljømærkede rengøringsmidler. De miljømærkede midler virker lige så godt, og er ikke nødvendigvis ret meget dyrere end de andre produkter.

Brug så vidt muligt genbrugelige plastprodukter

Det her er nok det nemmeste punkt at føre ind i livet, da det også er ganske motiverende økonomisk. Anskaf dig genbrugelige plastprodukter og spar penge! En ting er at have gode indkøbsposer, der kan bruges igen og igen. Det er også langt billigere, da plastikposerne i supermarkedet er blevet dyre af gode grunde. Noget andet er at investere i andre produkter, såsom genanvendelige bøtter og mindre poser. Du kan f.eks. tænke over at opbevare mad i bøtter eller poser, der kan vaskes, i stedet for at opbevare dine rester i folie og lignende, som du efterfølgende smider ud i skraldespanden. Du kan også bruge silikonelåg, der kan tilpasses de fleste størrelser af skåle.