Leder du efter ny sofa til din stue? Så er mulighederne mange. Men hvad skal man lige vælge? Læs med i denne korte oversigt og bliv inspireret til det rette valg.

 

Hvad kan du få?

Der er et væld af forskellige sofaer på markedet og der er derfor garanteret noget for din smag. Du kan vælge imellem sofaer i et væld af former, blandt andet de klassiske sofaer, men også mange u-sofaer. Derfor er det en god idé at have styr på din stues størrelse og udformning, før du beslutter dig for den rette sofa for dig.

 

Størrelse og form

Når det kommer til at vælge sofa, skal du især tænke over størrelsen og formen. Sofaen skal selvfølgelig ikke være så stor, at den ikke passer i din stue. Men den skal heller ikke være for lille, da der i så fald ikke er plads til de mennesker, som skal sidde i den. Her afhænger størrelsen altså mest af dine pladsmuligheder derhjemme. Derudover kommer en sofa i mange former. Nogle er designet til at sidde meget opret i dem, andre er mere velegnede at ligge eller slænge på dem. Hvad du foretrækker, kommer i høj grad an på dine personlige komfortbehov.

 

En sofa med flere funktioner

Du kan også med fordel kigge efter en sofa, som har flere funktioner end bare god komfort. Hvis pladsen er småt i dit hjem, leder du måske efter smarte opbevaringsløsninger. Det kan du få med en sofa med indbygget opbevaring. Og bare rolig, en sofa behøver ikke være kantet og klodset, bare fordi den har opbevaring – der findes masser af stilfulde sofaer med opbevaring på markedet. Du kan også vælge en sovesofa, som kan slås ud, når du har overnattende gæster. Så bliver det pludselig meget lettere at finde plads til gæster, når du har holdt en sjov fest.