Nu er der ikke lang tid til, at du kan sætte din båd i vandet. Efter en lang, kold og mørk vinter kan du næsten ikke vente med at komme ud på vandet igen og med god grund. For der er intet som at sidde i sin båd og nyde de skønne omgivelser midt ude på vandet. Inden du kan sætte båden i vandet, skal du naturligvis have set den efter, så du er sikker på, at den er klar. Hvis du mangler enkelte dele til båden, så kan du jo overveje at købe dig noget solidt og billigt bådudstyr – som du selv kan sætte på den.

Hvad skal du have styr på, inden du kan komme i vandet?

Efter din båd har ligget på land en hel vinter, er der et par ting som er gode at tjekke efter, inden du sætter den i vandet. Du skal have undersøgt, om dine sejl har taget skade af at være pakket ned om vinteren, og måske skal have en lap eller to. Måske skal du også have tjekket, at dit ror fungerer optimalt, og hvis du har en motor, så er det også en god ide at undersøge, om den vil starte eller mangler reservedele.

Husk alt det andet

Det er ikke kun selve båden, som der skal være styr på – det er en god ide at undersøge, at alle de ting, som du bruger ombord på båden, er i orden. Virker din elkedel? Har du husket at tage et spil kort med? Måske skal du også have købt dig nogle ekstra reservedele sammen med det billige bådudstyr, så du har lidt på lager, såfremt du skulle få brug for det. Det er en god anledning til at sætte dig ned ved din computer og få bestilt en masse hjem til din båd online, så du er klar, når temperaturen siger go!