Mange danske familier holder i stor særdeleshed af at bruge deres have som et ekstra udendørs leverum, når det danske vejr tillader det. Men det kræver også en stor portion hårdt arbejde. For vores haver er levende væsener. De gror – især om sommeren – og de skal holdes nede for at sikre, at der også er plads til hele familien.

 

Vil du gerne overraske din familie med en have, der bare spiller? Så følg med her.

 

En grundig gennemgang af hele haven – få professionel hjælp

Det skal naturligvis pointeres, at vores haver er forskellige. De kan både være fyldt op med smukke og duftende blomsterbede, eller de kan have store og lækre terrasser med enkelte krukker. Men enkelte dele af havearbejdet vil alligevel gå igen hos de fleste.

 

  • Få styr på kloakken: Det kan være højst fordelagtigt for dig først og fremmest at kontakte en dygtig kloakmester for at sikre, at der også er de bedste forhold nede under overfladen. Med godt styr på kloakken er det gode fundament lagt.
  • En velholdt have: Uanset om du har mange eller få helt levende elementer i din have – blomsterbede, krukker, hække, græsplæner eller noget helt andet – så er det bare et faktum, at alle haver tager sig bedre ud, når de er holdt godt.

 

Når sommeren byder op til hygge og samvær i haven

Det er som regel i løbet af det sene forår og sommeren, at vi bruger mest tid ude i vores haver. Det har nok noget med hele vejrsituationen at gøre. Derfor er det også oplagt, at du begynder dit arbejde med haven i løbet af netop foråret. På den måde bliver du helt klar til de mange sommerdage.

 

Du skal fokusere på at skabe en have, der er tilpasset dig og din familie. Det er nemlig jer, der skal have glæde af den.