El-løbehjulene er for alvor kommet til Danmark. Det kan man især se på alle de offentlige tilgængelige el-løbehjul man kan finde rundt omkring ude i gaderne. Hvis du bor i en storby, så har du nok allerede set dem, hvis ikke du allerede har prøvet dem. De er sjove og en god løsning til offentlig transport. Til trods for cyklisternes forsøg på at fjerne dem, så er de kommet for at blive. Og du kan også få dit helt eget. Og så er der ikke nogen, som skal fortælle dig, hvor eller hvornår du skal kører rundt på det. Der er bare lige nogle love, du skal kende til først!

el-loebehjul rundt i byen

At køre rundt i Danmark på et el-løbehjul

Først og fremmest skal du have et el-løbehjul. Det er ikke nødvendigvis svært, du skal bare gå ned i den nærmeste elektroniske butik, så skulle de gerne have et tilgængeligt. Man skal dog vide at alle løbehjul er oppe i den dyre ende. Især hvis du gerne vil have et ordentligt løbehjul. Hvis du gerne vil have et el-løbehjul, som kan bære dig op ad bakkerne på et ordentligt tempo. En som hurtigt accelerere, men også sikkert. En som kører ordentligt og hvor der ikke er risiko for at vælte. Hvis du skal have dig sådan et, så skal du af med nogle penge.

Når du så har fundet det rette løbehjul, så er det bare om at komme afsted. Når du har fundet det løbehjul, som du synes er pænest. Det med den rette farve og den rette model. Og den rette pris. Der kan være stor forskel på hvad løbehjulet kan og hvordan det ser ud. For eksempel har de billigere løbehjul deres batterier ude på. Dette betyder at de ikke kan tåle regn. Hvis de står udenfor for lang tid, eller du kører for meget rundt med det ude i regnen, så går det langsomt i stykker. Dette kommer du ikke ud for, hvis du vælger et dyrere løbehjul.

el-loebehjul på slaeb

Der findes regler man skal følge

Men hvis du skal have et el-løbehjul, så skal du vide, at der nogle grundregler her i Danmark. Du må ikke kører på cykelstierne med et el-løbehjul, hvis det kan kører mere end 20 kilometer i timen. Så hvis du har et som kan kører hurtigere, så må du faktisk ikke kører rundt på det på danske cykelstier. Så tjek efter om den ikke kan kører langsommere, ellers må du nok få det refunderet eller byttet.