De fleste mennesker lever i dag et relativt travlt liv, hvor der er stor fokus på arbejde og familieliv. Dermed kan man hurtigt komme til at glemme as passe på og forkæle sig selv, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Dog kan det være svært at finde måder, hvorpå man kan værdsætte sig selv, hvis man ikke lige er vant til det. 

Hvis du også føler, at du ikke får forkælet dig selv nok, så læs med herunder, hvor du får tre ideer til, hvordan du kan indføre mere selvforkælelse i dit liv. 

Slap af med te

1. Fyld køkkenskabene op med lækre drikkevarer 

Selvforkælelse i hverdagen skal du ofte indføre i de små ting – som for eksempel at lave en rigtig god kop kaffe eller en lækker drink til dig selv. Derfor er det oplagt at fylde dine køkkenskabe op med lækre drikkevarer såsom te, kaffe og kakao, men også sådan noget som alkohol og mixere. 

På denne måde kan du lave dig en lækker kop kaffe fra et mikroristeri eller en dejlig kop varm kakao og så tage en puster fra den travle hverdag. Dette kan du gøre med en god bog, eller du kan gøre det ved bare at sidde og slappe af, imens du kigger ud ad vinduet. 

2. Forær dig selv gaver, som du ønsker dig 

En anden måde, hvorpå du kan forkæle dig selv på, det er ved at forære dig selv gaver. Det skal naturligvis ikke tage overhånd til en sådan grad, at du bruger alle dine penge på gaver til dig selv. Derfor kan du for eksempel vælge én ting en gang imellem, som du virkelig ønsker dig. 

Gaven til dig selv kan evt. fungere som en belønning, som du giver dig selv, når du er kommet igennem noget svært eller hårdt. Det kan være en presset uge på jobbet, eller måske en stor eksamen. På denne måde føler du også, at du har fortjent gaven. 

Tag i biografen

3. Giv tid og plads til de ting du elsker 

Selvom det lyder banalt, så kan du også forkæle dig selv, ved generelt at være god til at give tid og plads til de ting, som du elsker. Hvis du for eksempel elsker at tage i biografen, så find tid til dette en gang om måneden – også selvom du måske ellers har travlt. 

Selvom man lever et liv med familie og arbejder, så er det stadig vigtigt, at du fra tid til anden husker at prioritere de ting, som du nyder at lave. Igen skal dette naturligvis ikke tage overhånd, men det er også rigtig vigtigt, at man har disse små øjeblikke i ens liv, som man kan glæde sig til, når man føler for eksempel sig presset eller stresset på arbejdet.