Døjer du med stress? Det skal du tage alvorligt – for det gør din krop nemlig. Stress ødelægger dig over tid og øger risikoen for livsfarlige hjerte-kar-sygdomme. På et mindre farligt og dog stadigvæk alvorligt niveau tager psyken skade af, at hjernen reagerer, som om der altid er en fare i nærheden. Men hvordan bliver du mindre stresset? Første skridt vil nok være at lære at sige stop noget oftere.

 

Bliver dine grænser ikke respekteret?

Det kan fx være, at du har en form for akkordarbejde, hvor du har sat en klar grænse for, hvor meget du kan lave, som du ikke føler bliver respekteret. I den situation er det værd at overveje at søge nye græsgange, hvis ikke det at markere dig over for chefen eller mellemlederen gør nogen forskel. Det kan også være, at du er med i mange foreninger og har mistet lysten til at møde op til klubaftener.

 

Kan jobbet gøres mindre stressende?

Løsningen i sådan en situation er simpel: Sig farvel til ting, der føles som pligt, som du ikke gør af nød. Den sidste del er vigtig at have in mente, for vi har alle brug for penge i sidste ende og skal vide, at vi har et alternativ til vores job, hvis vi vælger at gå og smække med døren. Er det ikke realistisk at sige farvel til jobbet, bør du gøre dig tanker om, hvad der kunne gøre jobbet mindre stressende.

 

Kan hampolie være værd at forsøge sig med?

Selvom det ikke er noget mirakelmiddel, kunne du begynde at overveje at tage ting som hampolie mod din stress. Du skal ikke regne med nogen livsændrende effekt, der gør dig i stand til at tåle alle de stressende faktorer, der bliver smidt i hovedet på dig. Men det kan måske tage brodden af dem.

Køb hampolie lovligt på nettet hos virksomheder som Canavita.