Er I på vej til at blive forældre? Hvad enten I først lige er begyndt at overveje muligheden af at prøve at blive forældre, lige er blevet gravide eller har termin i næste uge, er det hverken for tidligt eller for sent at begynde at gøre sig forberedelser. Her kan du få nogle små tips til forberedelsestiden.

Graviditet

Den store beslutning

Hvis I stadig er ved at finde ud af, om I overhovedet skal have barn eller ej, er forberedelsen lidt en anden proces. Her gælder det om at sikre sig, at man virkelig har overvejet alle aspekter af det. Selvfølgelig skal man ikke lade en beskidt ble tale en fra at være forælder hele resten af sit liv.

Nej, her menes der mere, at man skal være forberedt på det store ansvar. Det kan man for eksempel afprøve ved at starte med at få en hund. Hvis hunden gør en glad og stolt, er det et godt tegn, men hvis den gør én stresset og træt, er man måske ikke klar. Dette er dog ikke en perfekt test, for der er stor forskel på hunde og spædbørn. 

En anden god forberedelse er selvfølgelig at omgås folk med børn, spørge ind til deres erfaringer og forsøge at sætte sig selv i deres sted.

Legebarn

Ting og mental forberedelse

Er barnet allerede på vej, kan man distrahere sig selv på den dejligste måde ved at begynde at kigge på udstyr, tøj og legetøj til barnet. Der er mange ting, som et barn har brug for. Selvfølgelig er der ingen der siger, at det hele skal være klar på forhånd, og det er altid okay at lære nye ting undervejs. Men det kan alligevel være rart at føle sig forberedt.

I virkeligheden er det bare det, det kommer an på: Det er rarest at føle sig forberedt. Men ellers skal det nu nok gå alt sammen alligevel, så længe I bare elsker jeres børn og gør jeres bedste.

Det kommer ikke til at afgøres, hvor gode forældre I er, af hvorvidt I har sørget for nok sutter, bleer eller en god nok barnevogn. Sådan nogle ting lærer man undervejs. Det kan dog være rart at læse lidt op på forhånd, så det ikke pludselig kommer som et chok, at børn for eksempel tit vågner om natten og så videre. Så er det også rart at have talt med hinanden om alle sådan nogle ting på forhånd.