Har du overvejet at tage på cykelferie? Cykelferier er en sjov og anderledes måde at komme rundt på, der også kan spare dig betydeligt med penge på transport. Du får set sider af verden, du ellers ikke ville have set. Cykelferier er også gode, da de kan varieres til at passe på ethvert menneske og deres niveau. Det er frihed på højeste plan. Hvis det lyder som noget for dig, kan du læse mere om cykelferier her.

Cykling på strand

Overvejelser

Det gode ved cykelferier er som nævnt, at du helt selv kan designe og bestemme over din ferie. Det betyder også, at det første, du skal overveje, er, hvilken slags rejse du vil have. Der findes mange forskellige måder at holde cykelferie på. Mange bruger cykelferien som en måde at få en billig ferie samtidig med nogle vilde naturoplevelser. Det vil sige, at de pakker telt og sovepose og drager afsted ud i den danske natur. Det er dog langt fra den eneste mulighed. Du kan helt selv vælge, hvilken form for overnatning, du vil have. Selvom du kommer på cykel, kan du stadig sagtens vælge et vandrerhjem eller et hotel. Nogle vælger også at flyve et sted hen for at cykle rundt der. Der er nogle populære muligheder i Europa Frankrig, Italien eller Spanien. Uden for Europa er Cuba også populær. 

Hvad skal du bruge?

Når du har gjort dig dine overvejelser om typen af ferie, skal du overveje, hvad det kræver. Hvor meget oppakning skal du have? Skal du have fat i din egen racercykel eller låner du en? Værktøj er altid vigtigt at have med, da en ødelagt cykel kan ødelægge hel ferien. Hjelme skal I have. Skal I have kogegrej med? Håndsprit? Toiletpapir? Cykelferier kræver, at man finder balancen mellem behov og overflødighed, når det kommer til oppakning. Hvis I pakker for meget, bliver det hurtigt en meget hårdere tur. Hav altid væske med på turen, især hvis I vælger at cykle om sommeren eller måske endda i nogle varmere himmelstrøg sydpå. 

Cykling i skov

Hvor kan du cykle hen?

Der er flere ruter rundt i Danmark. Du kan selvfølgelig lave din egen rute, men hvis du vil være sikker på at have godt terræn, så er det en god ide at vælge de ruter, der allerede er lavet. F.eks. kan du cykle Bornholm rundt. Det er en tur på ca. 105 km. Der findes også længere ruter. F.eks. østkystruten på 650 km eller Østersøruten på 820 km. Hvis du hellere vil cykle i udlandet er det helt klart også den bedste ide at finde officielle cykelruter inden ferien. Cykelruter i Danmark og udlandet kan du nemt finde på nettet, så gør dig selv en tjeneste at undersøge ruterne grundigt inden ferien.