Leder du efter drømmejobbet? Mange små indtryk spiller ind på resultatet af din jobsamtale. Og din beklædning er selvfølgelig et af dem. Et jakkesæt signalerer overskud, og du kan netop bruge din beklædning til at fortælle om dig og dine værdier. Læs med her og få ideer til, hvordan du kan style dit jakkesæt til jobsamtalen.

Vælg den rigtige farve

Regel nr. 1: Du kan selvfølgelig bruge dit jakkesæt til bryllup , men den klassiske mundering er også genial i mange andre sammenhænge. Den udstråler elegance, stil og flot håndværk. Et jakkesæt viser omverdenen, at du har tænkt godt og længe over dit outfit, men uden at skille dig ud. Du vil gerne holde det nedtonet og professionelt til jobsamtalen.

Grå eller blåt er de perfekte toner til en jobsamtale. De er rolige, men du har mulighed for at lege med toner, sammensætte dem med en fin skjorte eller lækre strømper. Husk, at det er detaljerne, der taler eller rettere sagt hvisker.

Du kan også lege med brune nuancer og jordfarver. Vær gerne kreativ, men målrettet.

Et godt råd er at holde nuancerne simple, men kæle for materialer og detaljer. Det vil blive bemærket. For mon ikke du gerne vil udstråle, at der er styr på sagerne?

Nu er det bare at imponere.

Med eller ude slips

Er du til slips eller ikke? Først og fremmest er det jobbet du ansøger, som dikterer, hvad du bør gå efter.

Du kan med fordel undersøge, hvad andre medarbejdere på dit ønskejob foretrækker. Måske de endda supporter en lille charmeklud. Eller det er fine mønstre på slipset. Flere steder er slipset skiftet ud med mere afslappede alternativer.

Vær opmærksom på koderne og gå all in, så er du allerede en del af flokken.

På den måde viser du, at du har øje for detalje og er et naturligt godt match.

Pynt til jakken

Pynt kan fortælle din historie og du kan benytte lejligheden til at fortælle om dig selv og din egen historie. Har du et særligt, lille, diskret emblem? Det kan signalere en hjertesag, som du engagerer dig i, eller vise bedrifter, som du har gennemført.

Vær ikke bleg for at vække nysgerrighed.