Under corona tiden har vi danskere lært at skue mere indad, når det kommer til måder, vi tænker ferierejser på. At skue indad betyder her, at vi tænker mere nationalt end internationalt, og vi tænker mere på naturen end nogensinde før. Oplevelserne behøver nemlig ikke at ligge lige rundt om den næste flyrejse, men gemmer sig i stedet lige rundt om det næste træ i skoven. Der har aldrig før været så mange, der har købt en campingvogn, et telt og nogle vandrestøvler, end der har været i netop dette forgangne år. Når man dermed gerne vil opleve naturen på tætteste hold, er der også en del udstyr, der melder sin ankomst i ens tanker. For hvordan kan man opleve naturens vidundere og understøtte disse oplevelser med det helt rette grej? Vi guider her i denne artikel til, hvordan I som rejsende igennem naturen kan få oplevelser ud over det sædvanlige med den rette indstilling og med solidt friluftsudstyr

 telte i bjerge med fjord

Overnat i telt direkte under Mælkevejens stjernevrimmel 

Der er mange underskønne steder at overnatte i naturen, hvis man har et godt telt at ligge i for natten. Der er her mulighed for at gå ind på naturstyrelsens hjemmeside og se, hvor det er lovligt at ligge i telt gratis på diverse naturcampingpladser rundt om i Danmark. Der er forskellige regler for, hvor mange nætter, man må overnatte, så tjek gerne først, hvordan reglerne er det pågældende sted. En naturoplevelse ud over det sædvanlige vil være, at I enten medbringer jeres eget telt eller booker et shelter ved Brorfelde Observatorium, der netop har bygget stjerne-kigger shelters med glas i loftet, så I kan ligge og kigge på stjerner hele natten uden forstyrrende lys fra byen eller andet kunstigt lys. 

Tag kameraet med på Midtsjælland og oplev storslåede fugletræk  

Der er mange, der kender mere hypede steder i Danmark som Hærvejen, Gribskov og Mols Bjerge. Der findes dog alternativer udi skovens og søernes univers, der også byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige. Køber I et par gode vandrestøvler og tager en kikkert med, kan I tage til Valsølille Sø ved Skjoldenæsholm og opleve den mangfoldige variation af fugle, der holder til her. Danmarks stolte og smukke nationalfugl svanen holder til her i hobevis og er et usædvanligt smukt syn, når de flyver over Valsølille sø i imponerende formationer. 

Kvinde foran telt med kaffekrus

Gå igennem ægte istidslandskab ved Maglesø  

Ønsker I at opleve et ægte istidslandskab, er Maglesø et oplagt bud, som mange mennesker ikke kender til. Her kan I tage jeres termokrus med og medbringe kaffen, og give jer selv tid til at sidde og betragte den storslåede sø, hvor fiskeørne svæver rundt i majestætisk stil.