Fodbold er en af de mest populære sportsgrene i Danmark, og flere millioner af mennesker i landet følger og deltager i turneringer og kampe. Den bedste fodboldliga i Danmark er Superligaen, der består af 10 hold og afholdes siden 2003. Klubberne i Superligaen konkurrerer om det danske mesterskab, og vinderne kvalificerer sig til Europa League.

Kendte fodboldspillere fra Danmark

Der er mange kendte fodboldspillere fra Danmark, der har opnået stor succes både nationalt og internationalt. En af de bedst kendte er Michael Laudrup, der spillede for flere store klubber og var med til at vinde flere titler, herunder UEFA Champions League med FC Barcelona. Anden kendt spiller er Peter Schmeichel, der spillede for Manchester United og var en del af holdet, der vandt UEFA Champions League i 1999.

Fodboldturneringer i Danmark

Der afholdes flere fodboldturneringer i Danmark, herunder DBU Pokalen, der er det danske mesterskab, og Supercupen, der er en turnering mellem vinnerne af Superligaen og pokalvinderen. Desuden afholdes der flere juniorturneringer for både drenge og piger.