Tænker du nogensinde på, om du har de forsikringer, du rent faktisk har brug for eller er du typen, der aldrig skænker dem en tanke? Det skulle du måske, for der kan være en del penge at spare. Læs med her.

Spar penge

Skift forsikring og spar penge

Mange af os har en tendens til at betale alt for meget for vores forsikringer. Men det er dumt, for forsikringer koster sjældent det samme fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Måske skyldes det, at vi i bund og grund stoler for meget på vores forsikringsselskab og ikke helt ved, hvad man skal kigge efter, når man skal købe forsikringer. Mange synes måske også, at det er en smule besværligt at skifte forsikringsselskab. Men det behøver slet ikke at være svært at finde billige forsikringer. Slet ikke i dag, hvor du nemt og bekvemt kan researche på de enkelte selskaber og sammenligne deres priser. Når du skal skifte forsikring, bør du altid indhente flere tilbud, som minimum tre, hvor du får prisen for den type forsikringer, som du har brug for. I dag gøres det nemt gennem de online forsikringsportaler. Når du har valgt det forsikringsselskab, som du har brug for, kontakter du det nye selskab og lader dem opsige din gamle forsikringer. Det er langt det nemmeste. Du har naturligvis 14 dages fortrydelsesret hos dit nye forsikringsselskab. Har du penge til gode hos dit gamle selskab, bliver de automatisk udbetalt til dig.

Forsikringsskade

Hvilke forsikringer har du brug for?

Inden du skifter forsikringsselskab, bør du have lidt styr på, hvilke forsikringer du bør have. Der er nemlig ingen grund til at betale for mere, end du har brug for. Du skal som minimum altid have en indboforsikring, en ulykkesforsikring og en ansvarsforsikring. Den første, indboforsikringen, har du brug for, hvis der kommer skader på din bolig, eller hvis du er udsat for indbrud. En ulykkesforsikring dækker dig, hvis uheldet er ude, og du for eksempel bliver syg, mens en ansvarsforsikring dækker, hvis du selv er skyld i et uheld, der påfører andre skade. Ofte er disse forsikringer en del af en såkaldt familieforsikring, som du bør have, hvis du har børn. Der er naturligvis mange andre forsikringer, du kan have brug for alt efter din situation. For eksempel en bilforsikring eller en rejseforsikring, hvid du rejser meget. Få styr på de forsikringer, du skal have først. Herefter kan du begynde at indhente tilbud hos forsikringsselskaberne.

Andre måder at få billig forsikring på

Du behøver ikke nødvendigvis at skifte forsikringsselskab for at få billigere forsikringer. Der er også andre måder. For eksempel kan du sætte selvrisikoen op på dine nuværende forsikringer. På denne måder bliver de billigere. Du kan også med fordel luse ud i de forsikringer, du allerede har, eller samle dem alle sammen i det samme selskab, hvis ikke de allerede er det. En sidste ting du kan gøre, er at blive bedre til at forebygge skader, for jo flere skader du får, som skal anmeldes til dit forsikringsselskab, jo dyrere bliver dine forsikringer.