:labelmade:

Mød herrerne bag et af landets største indielabels, der fra en baggård på Vesterbro lagde den nye linje for, hvordan popmusik skal lyde og udgives i dag. Dette er vores videoportræt af Rasmus, Jeppe og Thomas, der sammen udgør :labelmade:.

Engang var det de store selskaber som Sony, BMG og Universal Music, der sad på toppen af musik-fødekæden, mens indieselskaberne fik lov at udgive den slags melankolske guitarmusik, som de store ikke så kommerciel mulighed i. Ikke længere. I dag bliver nogle af landets mest succesfulde artister udgivet udenom de store spilstyrere.

Bare tag Rasmus Stabell, Jeppe Federspiel og Thomas Børresen, der sammen udgør pladeselskabet :labelmade:, hvor de udgiver artister som Svenstrup & Vendelboe, Outlandish og ikke mindst Medina. :labelmade: blev skabt i 2008, og kan i dag kalde sig et af Danmarks største indielabels med over 1 million solgte singler og turnéer verden over. Fra baggården på Vesterbro er det ikke til at se, at du bag de hvide mure finder de ansvarlige for den klubbede poplyd, der i løbet af de sidste par år har invaderet radiobølgerne herhjemme. De hedder Rasmus og Jeppe, og udgør sammen producerteamet Providers og 2/3 af selskabet. Den sidste tredjedel er manager Thomas Børresen, der de sidste mange år har ageret manager for nogle af landets største urbanartister.

:labelmade: svarer ikke til nogen chef, de skriver deres egne lønchecks og gør hvad de har lyst til – hvis de tre altså kan blive enige. Så hvis de eksempelvis vil fylde scenen med nøgne mennesker, når Medina skal optræde til Danish Music Awards for øjnene af hele Danmark, gør de jo bare det.

Hvem skulle stoppe dem?

Mere fra TV

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE