LeaSeydoux1
LeaSeydoux4
LeaSeydoux3
LeaSeydoux5
lea1
LeaSeydoux11
LeaSeydoux2
LeaSeydoux6
LeaSeydoux7
LeaSeydoux9

Skuespillerinde, model og sexikon Léa Seydoux

I år modtog Léa Seydoux Den Gyldne Palme i Cannes for sin girl-on-girl-rolle i den der franske, lesbiske sexfilm, alle anmelderne elskede. Når hun ikke har travlt at modtage hæder fra kritikere, står hun model for Prada, indspiller film med Woody Allen og lader sig fotografere af fotograf-fantaster som Mario Sorrenti og Ellen von Unwerth. Så ja, Léa Seydoux er cool – hvis du altså ikke allerede havde forstået det.

PROFESSION:
Skuespillerinde og model.

KENDT FRA:
Den franske 2013-Guldpalmevinder Blue is the Warmest Color og biroller i Woody Allens Midnight in Paris og Quentin Tarantinos Inglourious Basterds.

HVORFOR:
Har du brug for et par grunde til at hade hende? Da Léa Seydoux var 12 år, fik hun sit første par Christian Louboutin-sko. Med røde såler. Christian Louboutin (ja, ham der lægger navn til mærket) er hendes fars bedste ven. Misundelig? Hendes stil er lige dele bourgeois og low-key. Og så ser hun rent faktisk godt ud i højtaljede 90’er jeans. Hendes karriere på det store lærred er også kendetegnet ved så mange perfekte valg, at det ikke burde være muligt. Ser du, Seydoux har allerede leget med denne kongerække af instruktører: evigt skandaleombruste Catherine Breillat, Woody Allen, Christophe Honoré (ja, han er fransk og du bør kende ham), Quentin Tarantino og Wes Anderson. Sammen med Roman Coppola drejede sidstnævnte tidligere i år den stilistiske reklamefilm for Pradas Candy-parfume med Seydoux som titlens Candy.

OG FORDI…
Den gudeskønne skuespillerinde for nylig prydede forsiden af første nummer af det genopstandne, franske herremagasin Lui, der sådan lidt er den franske version af Playboy. Nøgen. Plus lidt chiffon-draperi. Seydoux mestrer ubesværet det elegante nøgenbillede, og ja, du vil eje det magasin. Du vil også gerne bladre i septemberudgaven af Jalouse, hvor fotografen Juergen Teller har fanget en mere nedtonet side af Seydoux – uden make-up. Dertil er Léa Seydoux også velsignet med et sexet mellemrum mellem fortænderne. Og så behøver man faktisk ikke mere.

TIL SIDST…
Bør du vide, at Léa Seydoux er barnebarn af Jerome Seydoux, tidligere chef for filmselskabet Pathé, og granniece til Nicolas Seydoux, formand for filmselskabet Gaumont. Heldigt. Men det laver ikke om på, at Seydoux faktisk kan spille skuespil. Og være et low-key, pariserchikt stilikon for sin generation.

Mere fra Stilikon

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE