chloe2

Skuespillerinde, fotomodel og kultfænomen Chlöe Sevigny

Chlöe Sevigny fik sit gennembrud som 20-årig i Harmony Korines kultklassiker Kids fra 1995. Inden da var hun allerede blevet spottet på gaden i New York og officielt i magasinet i The New Yorker udråbt til it-girl anno 1994. Og så var der også lige det dér ikke-simulerede blow-job i Vincent Gallos The Brown Bunny. Chlöe Sevigny er badass.

PROFESSION:
Skuespillerinde, model og designer.

KENDT FRA:
Kids, Boys Don’t Cry, American Psycho, Dogville samt rigtig mange og rigtig gode modereklamer.

HVORFOR:
Chlöe Sevigny er formodentlig ligeglad med, at du ikke synes, at man kan gå med sokker i sandaler. Fuck dig. Selvfølgelig kan hun det. Hun er jo Chlöe Sevigny. Og det faktum ophæver faktisk alle gældende moderegler. Den i dag 39-årige skuespiller og modedesigner (hun har blandt andet sin egen kollektion hos Opening Ceremony) har lige siden teenageårene været first mover på alle fronter. Støjrockerne i Sonic Youth brugte hende i en musikvideo i 1993, The New Yorker udråbte hende til sin generations it-girl året efter, og med den ikoniske rolle som HIV-smittet i Kids, skrevet af vennen Harmony Korine, gjorde Sevigny trætte øjne og det androgyne look til sit varemærke. Sådan heroin-chic, du ved. Og det holder stadig i dag, næsten 20 år senere.

OG FORDI…
Ingen forstår at vælge sine venner og kærester som Chlöe Sevigny. Ud over det mangeårige venskab og arbejdsfællesskab med filminstruktør/indie-enfant terrible Harmony Korine, hænger hun også med den mindst lige så slemme dreng i klassen, Vincent Gallo. Da han i 2003 realiserede art-filmen The Brown Bunny, gik hun hele vejen for kunsten og gik ned på Gallo selv. Det vakte selvsagt sin del furore til filmfestivalen i Cannes. Instruktører som Lars von Trier, Woody Allen og Jim Jarmusch er også faldet for Chlöes fuck dig-attitude og alt andet end ligegyldige udseende. Ligesom dig. 

TIL SIDST…
Ved du, at man er et stilikon, når man har sin egen, spydige drag-imitator på YouTube. Sådan én har Chlöe Sevigny selvfølgelig. 

Mere fra Stilikon

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE