annawintour_banner
03-anna-wintour-42-24516218
Street Style - Day 1 - Fall 2013 New York Fashion Week
CAROLINA HERRERA Spring 2012 Fashion Show
Anna-Wintour-by-Mark-Drew
anna-wintour-soutien-obama-en-2012
anna-wintour-style-evolution-1990-706bes091010
Marc Jacobs - Front Row - Spring 2013 Mercedes-Benz Fashion Week
karl-anna
Alternative - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2014
o-ANNA-WINTOUR-INSTAGRAM-facebook
tumblr_mwbpf0dnwQ1qawjc8o1_1280
tumblr_nbntb5AqwK1s3xmnxo1_1280

Moderedaktør, solbrille-aficionado og stilikon Anna Wintour

Vogue-redaktøren Anna Wintour kan med ét enkelt blik få helvede til at fryse over. Sådan cirka. Og det endda bag et par overdimensionerede solbriller. Apropos Magazine hylder den altid ulasteligt klædte kvinde, der har mere stil i hælen på sine cremefarvede Manolo Blahniks, end du nogensinde vil få.

PROFESSION:
Chefredaktør hos amerikansk Vogue.

KENDT FRA:
Forreste rækkes allerbedste plads ved samtlige modeshows af betydning. Anna Wintour har i 26 år siddet i chefredaktørstolen hos amerikansk Vogue. Her har hun med ualmindelig sikker hånd dikteret moden og nærmest egenhændigt gjort magasinets september-udgivelse til den største, tilbagevendende begivenhed i modeverdenen. Og ja, Meryl Streeps rolle i The Devil Wears Prada er bare en blødsøden vanilje-version af den virkelige Wintour.

HVORFOR:
Anna Wintour er født ind i avis- og magasinverdenen. Hendes far var redaktør på London Evening Standard og vist nok en både dygtig mand og kold-i-røven-type. Det samme gælder Anna. Den i dag 64-årige chefredaktør skulle egentlig have haft en fornem uddannelse, men ville som ung hellere feste i Swinging London. Selvfølgelig. Siden blev hun modejournalist, fik pagehår og skarpe skulderpuder og begyndte klatreturen op af karrierestigen, indtil hun endelig i 1988 blev kronet med den magtfulde redaktørpost på Vogue. Og fra hovedkontoret på Times Square i New York leder og befaler Anna Wintour. Enevældigt og i klassisk snit.

OG FORDI…
Det aftvinger dyb respekt, at Anna Wintour så godt som altid har kørt samme stil. Perfekt pagefrisure, tidløse Chanel-dragter og stilrene cocktailkjoler, Jackie O-solbriller, samme, cremefarvede slingbacks fra Manolo Blahnik og en goddamn klaptelefon. Kedeligt, siger du? Overhovedet ikke. Wintour kan i princippet vælge og vrage imellem ALT det dyreste haute couture og diamantudsmykkede iPhones. Du ved, alle modehuse står på spring for at gøre Wintour og Vogue glade, men hun holder sig elegant og asketisk på modedydens smalle sti.

TIL SIDST…
Kan du glæde dig over, at du også (for alle dine sparepenge og et mindre lån i banken) kan blive den lykkelige ejer af en Chanel-dragt. Desværre kommer du nok aldrig til at kunne fuldende dit bedste moderedaktør-look med en fransk Æreslegion-orden. Det kan Anna Wintour selvfølgelig. Det var bare lige det.

Mere fra Stilikon

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE