6
7
8
9
4
5
2
3
1

Filminstruktør, billedkunstner og musiker David Lynch

David Lynch’ måde at klæde sig på er lidt ligesom hans måde at lave film på – ukonventionel, original men stadig unormalt betagende. Apropos hylder filminstruktøren, der er et stilikon uden overhovedet at vide det.

PROFESSION:
Filminstruktør, musiker, billedkunstner.

KENDT FRA:
Filmværker som Dune, Blue Velvet, Mulholland Drive, samt tv-serien Twin Peaks og en lang række kortfilm og reklamer.

HVORFOR:
David Lynch er ikke som sådan en mesterligt klædt herre, det indrømmer vi. Men Lynch har en sjælden evne til at få alt, han ifører sig, til at se ubesværet og stadig uhyre stilfuldt ud. Ikoniske herrer har det med at kunne bøje tid, sted og stilregler og slippe af sted med alt det, du ikke kan. Højtaljede habitbukser: tjek. Usynligt slips: tjek. Ja, David Lynch er i en liga for sig.

OG FORDI…
Han står ved sine stil-imperfektioner. Hans jakkeærmer er lidt for lange, hans skjorteflipper er ikke altid pressede og hans habit står ikke distancen med tidens skræddersyede pasform. Men vi elsker det, fordi det signalerer noget ærligt og arbejdsomt. Hans tøj er ikke et fashion statement, men en uniform. Hans tilknappede skjorte er ikke et ironisk forsøg på at være kunster-chic. Skjorten har seks knapper, så Lynch knapper seks knapper. Duh!

TIL SIDST…
Skal du se filmene, læse interviewene og nyde hårpragten. Så er der ikke mere at diskutere.

Mere fra Stilikon

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE