ohland

Oh Land

Uden at miste skyggen af troværdighed har Oh Land taget springet fra lille Danmark til popmusikkens mekka for at slå igennem. Det lyder som en umulig mission, men hvis nogen kan, er det Oh Land.

Mange danske kunstnere har forsøgt sig med at tage til USA for at jagte det store musikgennembrud. De fleste uden det store held. Hvorfor er det lykkedes for dig?
Det er en proces, der tager utroligt lang tid og utroligt hårdt og intenst arbejde. Det er meget vigtigt, at man er tålmodig, men målrettet. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at man brænder for det, man gør. Gør man det, er der ikke noget i verden, der kan stoppe en. Jeg tror også det er vigtigt at finde sig nogle mennesker, man stoler så meget på, at man tør afgive kontrol til dem. Har du først dét, kan man koncentrere sig mere om det kunstneriske selv og ikke være nervøs for, om der stadig er nogen til at tage sig af kontorarbejdet.

Siden du flyttede til New York, har du blandt andet været i studiet med Pharrell Williams og fået julekort fra Elton John. Men hvad er det vildeste, du har oplevet over there?
Det vildeste har været at være i studiet med Dan Carey og Dave McCracken, som jeg har produceret pladen med. De har haft total forståelse af min vision og det var fantastisk bare at låse sig ind i et studie og blive nysgerrige børn igen. Der har ikke været nogen ideer, der var for vilde.

Hvad er det bedste råd du har fået i branchen og fra hvem?
Alt kan lade sig gøre. Også selvom det ikke kan! Lige fra starten har jeg været så heldig at være omgivet af mennesker, der tænker ud af boksen. Et af de mennesker er Kasper Bjørke, der altid har opfordret mig til at gøre, det jeg gør og ikke følge nogle gængse ideer om, hvordan det ”bør gøres”.

Vi har set dig optræde i alt fra Lady Gaga agtige hatte i forskellige former til store ponchoer og med kæmpe sløjfe i håret. Men hvordan vil du selv beskrive din stil?
Haha… Jeg har optrådt sådan længe, før Lady Gaga trådte ind på scenen. Så jeg vil skam ikke give hende æren for det. Det visuelle er vigtigt for mig for at skabe følelsen af at træde ind i mit univers. Jeg arbejder meget sammen med kunstneren Eske Kath og prøver altid at lave noget smukt og skævt, som stadig er sammenhængende. Det skal ikke chokere, men inspirere.

Hvem er dine yndlings kunstnere i øjeblikket?
Altså, The National er mit yndlingsband lige nu. Jeg elsker hans stemme og sangene er fantastiske. Visuelt er det min kæreste Eske Kath, som udover at have lavet coveret til “Fauna”, også har udstillet på Charlie James Gallery i Los Angeles. Jeg elsker hans kunst og hans visuelle udtryk!

Hvad er den sidste sang du hørte på din iPod?
Bloodbuzz Ohio af The National

Hvordan vil du selv beskrive dit album?
Det er et eklektisk album, som både er drømmende og udfarende. Det er marimbaer og pauker og strygere og synthezisere, der spiller, mens jeg synger længselsfulde kærlighedsfabler om månen og ulven, bekendelser om det grimme i mennesket og fanfare til byerne, der aldrig sover!

Kategori:
Q&Apropos
TAGS:
, ,

Mere fra Q&Apropos

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE