mo_banner

Årets stjernefrø: MØ

24-årige popkomet MØ har aldrig haft en plan B. I dag har hun en pladekontrakt, en buzz i branchen og spalteplads i de musikmedier, der er værd at nævne. Apropos har mødt 2012s mest lysende, unge stjerne.

Der er pres på Karen Marie Ørsted alias MØ. Men tilsyneladende ikke den slags pres, man skulle tro, der kom, når et stort pladeselskab investerede store summer i dig. Eller den slags pres, der kommer, når karriere-skabende musikmedier som Pitchfork kalder dig en artist, man bør holde øje med. For de to ting er sket.  ”Det tænker jeg ikke så meget over,” siger den unge sangerinde, der har tilbragt de sidste uger til møder og koncerter i nogle af verdens førende musikbyer. ”Det sværeste er egentlig at være kreativ, når man arbejder på at få en plade færdig. For det er jo noget, der helst skal komme helt dybfølt og inderligt,” som hun siger det.

Historien om MØ blev for alvor skudt i gang, da hun i foråret lagde nummeret Maiden op på YouTube. Kort tid efter fik også udlandet og landets største musikmedier øjnene op for det 24-årige stjerneskud, da hun udsendte nummeret Pilgrim, der gav lytteren en drømmende, melankolsk og stadig forbavsende ørehængende tour de force i hvordan Skandinavien stadig excellerer i moderne popmusik.  Stadig forbliver MØs fødder i gulvhøjde. ”Jeg synes ikke, man kan kalde det en succes.  Jeg har hele tiden en tanke om, at det pladen ikke er færdig, og lytterne kan stadig nå at sige, den ikke levede op til forventningerne,” siger hun, og demonstrerer samtidig, at MØ ikke er et projekt, der skal leve på én enkelt hitsingle. ”Jeg vil gerne lave noget, der er tidløst. Men vil alle ikke det?,” spørger hun retorisk til spørgsmålet om, hvad vi kan forvente os af det kommende album, der står til at udkomme i løbet af foråret 2013. Og det er der gode muligheder for med folk som Boom Clap Bachelors-bagmand Ronni Vindahl og Cheff Records’ ELOQ i producerstolene.


Hvis du har overvejet, hvordan MØs liv har ændret sig i år, er du ikke den eneste. Da hun bliver spurgt ind til det, er hendes svar ganske enkelt: ”Der er flere rejser. Flere møder. Flere koncerter. Jeg føler, at det er lige nu, mit liv ændrer sig. Men det er fint nok,” siger hun for at forsikre, at hun ikke ønsker at som lyde som om hendes nyfundne popularitet skal vendes til noget trættende og melankolsk. ”Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at det var det her, jeg ville, så det er helt fantastisk, at folk kan lide musikken,” siger sangerinden, der stadig indspiller al vokal i hjemmestudiet i forældrenes sommerhus på Fyn. Det var her, de første demoer blev indspillet, så det er her pladen skal indspilles. Sådan er det bare.

MØ er høflig, umiddelbar og behagelig at være i selskab med.  Det skal du vide, fordi det hører med til historien om en ung pige fra Fyn med et usædvanligt stort musikalsk talent. Det vilde er, at hun kan slippe af sted med at sige ting som ”jeg lytter ikke så meget til musik” og ”folk var helt oppe at støde over det, da jeg spillede til CMJ (musikfestival i New York, red.) i sidste måned,” fordi hun besidder den slags sjældne naturlighed og oprigtighed, du sjældent møder i den forjættede musikbranche. For som hun siger det: ”Man kan jo ikke tillade sig at have stjernenykker. Altså, medmindre man er Kanye West eller sådan noget.”

er årets stjernefrø ifølge Apropos.

Mere fra Årets Helte 2012

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE