Casper Christensen, Apropos Magazine

Casper Christensen ved udmærket godt, hvem han vil elskes af

  • Ord: Frederik Kulager | Foto: SVLSTG for Apropos Magazine
  • Skrevet: 07. september 2015
Vi kan virkeligt godt lide Casper Christensen. Altså virkeligt godt li’ ham. Men elsker vi ham? Ikke rigtigt, vel. Med afsæt i en række spørgsmål, der ifølge videnskaben er formlen, som kan få fremmede til at forelske sig, vil Apropos Magazine portrættere Casper Christensen for til sidst at besvare spørgsmålet: Kan vi forelske os i ham?

Casper Christensen gider ikke snobbe nedad. Gider ikke være forlegen og sige ’arhmen, det er da ikke noget’. For det, han har udrettet, er noget. Og han er stolt af det noget. Tag for eksempel den 53.000 liter store funklende saltvandspool, der i al sin afkølende herlighed ligger i Caspers Christensens baghave.

Den er et signal: Du har en pool, du er nogen. Især når poolen ligger i læ af gamle trækroner og blomstrende rododendronbuske. Otte minutter i bil fra Rådhuspladsen.

”Her er dejligt, ikk’?”, spørger Casper Christensen, smilende og lettere solbrun, mens han stiller en flaske San Pellegrino, to vandglas og en skål med tørrede bananchips på terrassebordet. Han kender godt svaret. For villaen, hvid og enorm, er en af Frederiksbergs absolut dyreste og har tidligere været ejet af nogle af landets mest succesfulde mænd. For lidt over et år siden blev den Casper Christensens.

Stueetagen huser hans produktionsselskab, Douglas Entertainment. Og oven på, på første- og andensalen, bor Caspers familie – hustruen Isabel Friis-Mikkelsen og hans to børn, sønnen Marvin på 15 og datteren Cajsa på 17.

Men lige nu er kun han og jeg hjemme. Og vi skal tale om kærlighed.

I national friend zone

Det er i år 20 år siden, at Casper Christensen iført plateausko og zebrastribet jakkesæt revolutionerede fredagsunderholdningen med Husk lige tandbørsten. Men selvom han fik hele Danmark til at danse med til Tequila-sangen, er det som om, at han befinder sig i en slags national friend zone. Den fuldt hengivne forelske venter fortsat på sig.

Siden har Casper holdt succesen frisk med Casper og Mandrilaftalen, Langt Fra Las Vegas og senest film- og tv-serien Klovn, hvor film nummer to lige straks lander i biografen.

Caspers egen udlægning er, at “man nok er mere fascineret af mig end forelsket”. Jeg tror, han har ret.

Casper har aldrig forsøgt at indynde sig hos resten af befolkningen. Han er 47 år, godt tatoveret op ad armene, har en langt yngre kone og ejer Københavns mest eksklusive natklub, Sunday.

Og hvor meget af Klovn-Caspers manipulerende, selvfede og idiotiske jeg er der egentlig i ham, der sidder overfor mig lige nu og tygger på en bananchip?

Det finder vi ud af senere. Men først et (af mange) sidespring til det, som vi alle vil høre: Hvor pissefedt er det at være kendt?

“Det er super ufedt at være kendt”, kommer det alvorligt fra Casper.

“I gamle dage var det sådan ‘uha, han er kendt’, men med realitybølgen er der gået sindssyg inflation i det. Det kan godt være fedt nogen gange, men det er ikke smart længere. Det er godt og grundigt smadret af de der realitystjerner, fordi de ikke kan noget som helst. Undskyld, jeg siger det. De har ikke noget på hjerte, og de vil ikke noget andet end at være kendte.”

Men havde du noget på hjerte med ’Husk lige tandbørsten’?

“Næ… eller jo. Jeg ville faktisk gerne ændre og forny, hvad der kunne lade sig gøre klokken 20 fredag aften. Dengang i 1995 var der Eleva2ren, hvor Ole Stephensen havde et 25 minutters langt interview med en eller anden, der havde bygget en sæbekassebil. Og så kom der én og spillede en sang. Det var virkelig stillestående”.

Jeg har altid været fuldstændig ligeglad med at sige højt, at jeg har penge og bor fedt. Til gengæld betaler jeg min skat. Snyder ingen steder.

Klovnen på Bistro Pastis

Det er som sagt ikke Caspers mål at blive folkekær. ”Det er dit mål”, siger han og peger på mig fra den anden side af terrassebordet. Det vigtigste, siger han, er, at hans arbejde bliver taget godt imod. “Mig som menneske, det er jeg ret ligeglad med”, tilføjer han.

Tror du, at den livsstil du fører, falder nogen for brystet?

“Ja, blandt de ældre generationer. Men jeg har altid været fuldstændig ligeglad med at sige højt, at jeg har penge og bor fedt. Til gengæld betaler jeg min skat. Snyder ingen steder. Og jeg har arbejdet hårdt hele mit liv. Også hårdere end de fleste andre i den her branche. På den måde er det meget fair”.

“Men jeg kan også godt mærke, at den arrogance, som vi spiller på med Casper i Klovn, er blevet taget ind som en del af mig. Og der må jeg sige, at det at have en natklub og en yngre kone og pool, ikk’, det hjælper ikke ligefrem. Det fodrer ligesom sig selv”.

Et eksempel på det, fortæller han, er historien om Povl Thomsen, en 44-årige mand, der er dårligt gående på grund af et medfødt handicap. Povl Thomsen er i foråret på vej hjem fra en indkøbstur, da han går forbi Bistro Pastis på Gothersgade i København. Her sidder Casper ved et bord ude foran caféen med sine to revisorer og sin administrerende direktør.

“Da Casper får øje på mig, smiler han og siger: ‘Prøv lige at gå ordentligt!’”, skriver Povl Thomsen senere samme dag i en opdatering på Facebook.

casper_christensen_apropos_magazine_2
casper_christensen_apropos_magazine_1

(Klik i højre hjørne for store billeder)

Opdateringen, der indledes med ordet “KLOVN!”, går viralt med 155 delinger, og Casper bliver fanget i en shitstorm. Det kulminerer, da BT får færten af en historie.

“BT tog historien op som om, at det, Povl Thomsen havde skrevet, var en sandhed, og folk på nettet forholdt sig til det som sandt. Det var det bare ikke. Men det var sjovt at se, at der var rigtig mange mennesker, der tænkte: Casper Christensen er super arrogant. Det passer lige ind i mit billede af ham”, siger Casper og tilføjer, at han modtog 5.000 hadebeskeder.

Hvad er din egen udlægning?

“Jeg talte med Frank Hvam om episoden, og han vidste med det samme, at det var løgn. For jeg råber aldrig efter handicappede. Det kunne jeg aldrig finde på. Begge mine forældre har arbejdet med handicappede”.

Kontaktede du Povl Thomsen?

“Jeg fandt ham på Facebook og skrev, at jeg aldrig havde set ham før, men at han måtte meget undskylde. Men episoden er et klassisk eksempel på, at jeg i mange menneskers opfattelse er et arrogant svin, og sådan har ham Casper kraftedeme altid været”, siger han parodierende.

Det naturlige centrum

Med årene er Casper Christensens ansigt blevet mere optegnet. Sprækken gennem hagen er blevet dybere og de to furer, der løber fra begge sider af næsen og ned i en bue til mundvigene er også blevet dybere. Og væk er vorten under hans venstre øje. Den er blevet opereret bort.

Kan du sætte en procentdel ’Klovn’-Casper på den Casper, jeg sidder overfor nu?

“Det er svært, ikk’. For selvfølgelig er der noget. Men alt det der med damer og at være grov overfor Frank, det passer ikke. Altså, jeg har haft tre kærester på 20 år – og ville Frank Hvam stadig ses med mig efter så mange år?”

“Af lighedstegn kan være, at Klovn-Casper kører i en stor bil og er fucking ligeglad. Han køber en travhest og gør vanvittige ting. Det kan jeg godt finde på. Jeg kan have masser af energi, når jeg går ud og bare fyrer den af, og så skal vi alle sammen have champagne. Men den side, den positive, givende side af mig, kan godt opfattes som noget andet”, siger han og læner sig tilbage i stolen med et hæst grin.

Casper fortæller videre, at en af de dårlig sider, som han deler med Klovn-Casper, er følelsen af at være det naturlige centrum.

“Det kører om én selv, ikk’. Jeg kan godt ende med at blive lidt egocentrisk nogen gange. Men på den anden side er jeg også en smule behagesyg og kan fare rundt til en fest, fordi jeg gerne vil have, at alle har det godt. Det kan ødelægge en fest”.


jarl_citat

Jarl Friis-Mikkelsen om Casper
“Casper kan spotte en strømning og sætte en kurs. Det gør mennesker som ham energiske, disciplinerede og selvfølgelig en kende utålmodige. Men det er jo det, der definerer de store. Ellers er han en fin fyr og en meget glad ægtemand. Og det glæder jo selv den yngste svigerfar. Detaljerne holder vi for os selv.”Forelsket i mænd

Casper Christensen har været kendt hele sit voksenliv. Og med årene, fortæller han, har han opbygget en beskyttende skal mod dem, “der bare gerne vil være venner, fordi man er kendt”.

Derfor skal Casper Christensen først se dig an.

“Så hvis du kun taler med mig i 30 sekunder, kan det godt være, at du kun får skallen at se”.

Det betyder ikke, at Casper slet ikke får nye venner. Tværtimod, faktisk.

“Jeg bliver ofte mandeforelsket, hvor jeg møder mennesker, som jeg har lyst til at bruge tid sammen med hele tiden. Den form for forelskelse føler jeg tit. Men det er ikke lige så kraftigt som det, jeg føler for min kone. Det er klart”.

Hvad forelsker du dig i hos dine mandevenner?

“Jeg bliver nysgerrig på, hvordan de lever deres liv eller har tænkt sig at leve deres liv, og måden de udfordrer sig selv på. Jeg ser noget, jeg ikke har set før. Folk, der gør tingene på en anden måde. Vi taler selvfølgelig om en ikke-seksuel forelskelse. Men det er stadig en forelskelse, jeg føler”.

Han griner højt ad situationen – og sig selv, da jeg spørger til de seneste fyre, han har forelsket sig i.

“De sidste tre, jeg har forelsket mig i, er en fitnesstræner og en jurastuderende og en, der har et hotel på Bornholm. Det er tre meget forskellige mennesker i forskellige aldre. Dem bliver jeg fascineret af og bruger meget tid på”.

casper_christensen_apropos_magazine_6
casper_christensen_apropos_magazine_10

(Klik i højre hjørne for store billeder)

Han retter sig op i stolen, skænker et glas vand og læner sig tilbage igen.

“Det skyldes nok, at jeg lever af at interessere mig for menneskers følelser. Hver gang jeg skriver, er det fordi, at jeg inde i mit hoved kan se, hvordan folk reagerer, når de blive udsat for forskellige ting. Jeg forstår folks følelser. Derfor går jeg meget op i folks følelser. Hvis du sad og udleverede dig selv med alle dine følelser, ville jeg meget hurtig fange en naturlig interesse for dig”, siger han og pauser.

“Derfor er det også altid så underligt, at jeg bliver kaldt arrogant”, kommer det så.

Spørgsmål til hjertet

For mere end tyve år siden lykkedes det den amerikanske psykolog Arthur Aron at få to vidt fremmede mennesker til at forelske sig i hinanden i et laboratorium. De to testpersoner havde forinden stillet hinanden 36 nærgående spørgsmål, som psykologen havde udvalgt.

Det samme eksperiment vil jeg nu genskabe. Med Casper Christensen og Danmark. Derfor har jeg taget et udpluk af de bedste kærlighedsspørgsmål med. Og håbet er, at de er pinkoden til Casper Christensens inderste og altså en mulig forelskelse.

Spørgsmålene lægger blidt ud. Og slutter med døden. Yes, teaser.

Spørgsmål 1: Hvis du kunne vælge frit, hvem vil du så helst spise middag med?

“Min kone, Isabel. Det er det, jeg vælger hver dag. Der er meget få mennesker i den her verden, jeg ikke kan få lov til at møde. På den måde går jeg ikke og drømmer om en eller anden person. Jeg hygger mig allerbedst, når jeg spiser middag med min kone”.

Spørgsmål 2: Hvad vil udgøre en perfekt dag for dig?

“Godt vejr, skaldyr, vin og ti af vores bedste venner her på terrassen – og så skal Trentemøller spille i fire timer. Det vil passe mig rigtigt godt. Det ville være den bedste dag. Det lyder meget hyggeligt, ikk’?”.

Jo, meget. Den her dag kunne godt blive sådan en dag, svarer jeg.

“Ja, det er bare op til Trente. Det er bare at ringe til ham. Jeg tror, at jeg har hans nummer et eller andet sted. Jeg har tidligere inviteret ham til at spille. Jeg elsker Trentemøller! Jeg synes, at han er fantastisk dygtig”.


trente_citat

Trentemøller om Casper
“Casper har jo et enormt komisk talent, det tror jeg ingen kan være i tvivl om. Jeg har selv siden Mandrilaftalen, ja helt tilbage til Transit-programmerne, været kæmpe fan af hans ofte groteske humor. Og med Klovn fik Danmark den bedste comedy-serie, vi nogensinde har haft. Den dvd-boks er blevet slidt op herhjemme og er en fast del af vores filmsortiment i bandbussen, når vi er på turné. Så stor stor respekt herfra!”


Spørgsmål 3: Har du en hemmelig forestilling om, hvordan du vil dø?

“Nej, men jeg tænker nogle gange på min begravelse. Der skal spilles Red Hot Chili Peppers Road Trippen, når de bærer kisten ind. Det er et pissegodt nummer”.

Spørgsmål 4: Hvad er du mest taknemmelig for i dit liv?

“Det sindssygt dybt, det her, hva’? Hmm, jeg mest taknemmelig for, at jeg synes, jeg igen og igen får chancen for at have det sjovt og leve et spændende liv. Man forelsker sig igen, bliver gift igen, har det sjovt med børnene, mens de bliver ældre. Den rebooting af mit liv er jeg meget taknemmelig for”.

Spørgsmål 5: Hvis du kunne ændre noget ved din opvækst, hvad ville det så være?

“Have søskende. Jeg er enebarn. Og begge mine forældre er enebørn. Jeg kunne især godt have tænkt mig at have haft søskende i dag. Derfor handler det også om for mig at holde min vennekreds stor”.

Spørgsmål 6: Er der noget, du har drømt om at gøre i lang tid? Og hvorfor har du ikke gjort det?

“Jeg har i lang tid drømt om at få en halstatovering, der skal gå til lige over skjortekanten, så man ser den stikker op… Hey, skal I være herude?”.

casper_christensen_apropos_magazine_3
casper_christensen_apropos_magazine_4

(Klik i højre hjørne for store billeder)

Caspers datter Cajsa og hendes kæreste titter frem i døren. Vi hilser.

“Jeg bliver lige interviewet. I kan bare sætte jer på terrassen nede ved vandet”.

“Cool”, svarer hun og forsvinder tilbage i huset.

Han vender sig mod mig igen.

“Jeg vil gerne have en halstatovering. Men jeg er lidt i tvivl om, hvad motivet skal være. Men jeg synes, at det er så pænt! Apropos det at være elsket, er jeg ikke sikker på en halstatovering hjælper. Men man ved selvfølgelig aldrig”, griner han.

Spørgsmål 7: Hvad er dit mest værdifulde minde?

“Som 17-årige var jeg udvekslingsstudent et år i Las Vegas. Den tid var altafgørende for, hvor jeg er i dag. Året formede mig til det menneske, jeg er og har måttet arbejde videre med siden. Der blev komikerfrøet sået og lysten til at optræde, men også troen på sig selv og at turde drømme stort og at gå efter det.”

Spørgsmål 8: Hvad er dit værste minde?

“Det er nok at blive skilt. Alle gangene. Det er ikke rart – især ikke fra børnenes mor. Det var det værste enkeltstående øjeblik. Og så havde jeg en depression i 2007. Det var ubehageligt ad helvede til”.

Spørgsmål 9: Hvis du vidste, at du inden for et år ville dø pludseligt, ville du så ændre noget ved den måde, du lever på nu?

“Jeg ville nok tvinge mine børn til at bruge noget mere tid med mig. Jeg bruger meget tid med dem allerede. Men de vil også gerne ud, ikk’. Men jeg ville trække dem ud af skolen og rejse til Los Angeles med min kone og være der”.

“Jeg går lige igennem her”, siger Cajsa og går forbi os med hendes kæreste. De har solbriller på og skal ned til poolen med drinks. Oplagt, når vejret er 25 grader og vinden rolig.

“Jeg får meget svære spørgsmål om, hvad jeg ville gøre, hvis jeg skulle dø inden for et år”, siger han over skulderen til Cajsa.

“Ej, ok”, siger hun og stopper op.

“Så sagde jeg, at jeg vil bruge mere tid med jer. Trække jer ud af skolen og rejse rundt med jer et år”.

“Ville du godt gide hænge med Pappi et helt år?”, spørger jeg.

“Ja!”, griner Cajsa.

“Men kun hvis far her skal dø”, tilføjer Casper hurtigt og griner med. Og så griner vi alle, mens parret forsvinder ned til poolen.

“Er det egentlig din første pool?”, spørger jeg.

Lang pause.

“Ja”, svarer Casper så.

“Hvorfor skulle du tænke over det?”.

“Fordi jeg lige synes, at jeg havde haft en pool…”, siger han og klør sig i håret. Som om svaret sad der.

“En vandskade?”, tilbyder jeg.

“Nej, det er min første pool. Jeg synes bare lige, at der var noget. Men det var der så ikke”, griner han.

Jeg har i lang tid drømt om at få en halstatovering, der skal gå til lige over skjortekanten, så man ser den stikker op

Spørgsmål 10: Hvilke roller spiller kærlighed og hengivenhed i dit liv?

“Kæmpe. Mega. Alt, stort set. Jeg bruger meget tid på mine børn og på min kone. Det er det, der er det vigtigste for mig. 100 procent. Karriere kommer helt klart i anden række for mig. Ellers havde jeg ikke boet her.”

”Så havde jeg boet i USA, for jeg lever af at skrive serier for FX og HBO i USA. Og det havde været nemmere at sidde derovre i stedet for at Skype om aftenen og rejse frem og tilbage. Men jeg vil gerne være sammen med mine børn, venner og kone. Det betyder mere”.

Spørgsmål 11: Føler du, at din barndom var lykkeligere end de flestes?

“Ja, det tror jeg sgu nok den har været. Jeg er ikke sikker på, at jeg endte som det, mine forældre gerne ville have. De ville måske hellere have haft en advokat eller læge. Det kan måske godt være svært som forælder, når ens børn vælger et usikkert liv – men når man sender sit barn til Las Vegas, er det deres egen skyld, ikk’?”, griner han.

“Men jeg havde en lykkelig barndom”.

Spørgsmål 12: Hvis du skulle være gode venner med mig, hvad synes du så, der ville være vigtigt for mig at vide om dig?

“At jeg skal kunne stole på, at det, vi sagde sammen blev mellem os to. Tillid har været vigtigt for mig, når jeg har mødt nye mennesker. For jeg møder folk med den positive holdning, at jeg gerne vil lære dem at kende og tænker aldrig på, at de vil være ven med mig fordi, jeg er kendt. Men jeg bliver jeg nødt til at vide, at vi bruger tid sammen, fordi du har lyst til at være tæt med mig”.

casper_christensen_apropos_magazine_5
casper_christensen_apropos_magazine_8

(Klik i højre hjørne for store billeder)

Det lyder som om, du tidligere er blevet brændt?

“Ja, nogen gange meget, nogen gange lidt. Det gør ikke så ondt, for jeg opdager meget tidligt i venskabet, at de har en stor glæde ved at fortælle, at de er venner med mig. Det er jo ikke ondskabsfuldt ment af dem, men det er bare ikke så rart for den, det går ud over. Men jeg siger det ikke til dem. Jeg trapper bare ned for det venskab eller det, jeg siger til vedkommende”.

Spørgsmål 13: Hvis du skulle dø i aften uden at kommunikere med nogen, hvad ville du så ærgre dig mest over ikke at have sagt?

“At jeg er stolt af mine børn og kone. Jeg siger det faktisk rigtig meget. Men altså, hvad fanden kunne jeg ellers ikke have fået sagt? Nøglen til pengeskabet ligger under puden, eller now you believe Im sick?”, griner han.

“Jeg tror ikke, der er nogen af mine venner, der er tvivl om, hvordan jeg har det med dem. Jeg er et ret blødt menneske på den måde”.

Spørgsmål 14: Dit hus, der indeholder alt, hvad du ejer, bryder i brand. Når du har reddet dine kære og kæledyr, har du mulighed for at lave en sidste tur ind i flammerne for at redde én ting. Hvad ville det være, og hvorfor?

“Jeg vil godt lige sige, at jeg ingen husdyr har overhovedet. Jeg har haft hund og kat og fisk og skildpadder. Men nu er det slut”, siger han og rejser sig så fra stolen og går ind i husets køkken.

“Umiddelbart vil jeg tage min Macbook, for her ligger alle min billeder og arbejde. Men det er dødssygt”.

Han står lidt. Og klapper så hænderne hårdt sammen i et smæk og går målrettet ind mod stuen.

“Den her!”, siger han begejstret og tager en lille hvid kasse ned fra en reol, der indrammer et stort fladskærmsfjernsyn.

“Det er tegninger af samtlige gæster til vores bryllup. Vores venner og familiemedlemmer – alle tegnet i hånden. Det er meget sjældent, at jeg åbner den”.

Han bladrer hurtigt igennem tegningerne.

“Her er Isabel og jeg”, siger han så og peger ned på to skitser farvet i sort.

“Det bliver den, jeg vil redde. Var det ikke et meget godt bud? Min familie og venner”.

Jeg slukker min diktafon. Daten er ovre. Og Casper følger mig ud til hoveddøren.

Han skal videre med sit arbejde, fortæller han. HBO har ringet, og de vil have ham til at skrive på deres næste store satsning, hvor hovedrolleindehaveren bliver Danny McBride – ham den buttede med de sorte krøller, som ikke er Seth Rogen.

Vi trykker hinandens hånd og siger tak for i dag. Mens jeg cykler hjem under Frederiksberg Allés kandelaberklippede lindetræer mærker jeg efter: Er jeg forelsket?

Måske lidt mandeforelsket, ja. Nogen klovn er han i hvert fald ikke. Men så slår det mig, at han er ligeglad med, om jeg elsker ham. Eller om danskerne elsker ham. Det er ikke det, der betyder noget for ham. For Casper Christensen ved udmærket godt, hvem han vil elskes af.


simons_citat_2

Simon Frank og Simon Lennet om Casper

Som menneske:
Lennet: Umiddelbart er det, der karakteriserer Casper hans utrolige hjerne, som bare kører 110%.
HELE tiden. Kreativt, socialt, forretningsmæssigt. Man skal tidligt op for at følge med.
Udover det er der jo nogle ting, vi ser, som offentligheden ikke lige ser.
Han er hårdtarbejdende, loyal og et familiemenneske.
Frank: Og tørstig… Ha ha.

Som ven:
Frank: Jeg tror, at det som binder os er, at vi bruger den lidt mere skøre side af vores
kreativitet til at lave nogle ordenlige fester. Og der har vi meget til fælles.
Lennet: Casper er også god til at adskille tingene. En ting er et bestyrelsesmøde, hvor der
skal snakkes forretning, men når det er slut, så er der kun venskabet.
Frank: Og så er han ekstremt loyal og varm. Det siger sig selv, at Casper er varsom med at lukke
folk ind i sit liv. Men når man først er kommet ind på ham, så er han utroligt generøs som menneske,
og der er ikke det, han ikke vil gøre for én.

Som inspirator:
Lennet: Jamen, se lige på hans liv og succes. Det er sgu nok i sig selv for mig.
Frank: Manden har arbejdet hjernedødt hårdt i over 20 år på at nå, hvor han er.
Og gør det stadig og er slet slet ikke toppet.
Det er fantastisk at se sådan et drive og vedholdenhed.
Frank: Der er grundlæggende en disciplin i hans arbejde. Det er vildt inspirerende.
Og så det med at kunne vælge sine kampe. CC ved godt, hvornår legen er god,
og hvornår den skal stoppe, men at man altid skal gå helt til stregen.


Casper Christensen om at gå til premiere

Casper Christensen om unge mennesker

Casper Christensen om at lave madcasper_christensen_apropos_magazine_9

Ord: Frederik Kulager
Foto: SVLSTG for Apropos Magazine
Model: Mona Stilling
Styling: Virgil Nicholas
Makeup: Malene Immerkjær
Tak til Hotel SKT Petri og Greensquare Copenhagen