YG-Twist-My-Fingaz-01

YG kan godt lide Dr. Dre og tager dig derfor tilbage til 90’ernes West Coast

Bered dig på et blast from the past, for om lidt indtager YG dine hovedtelefoner med tung G-funk og West Coast-vibe, der vil gøre Dr. Dre og resten af 90'erne stolt.

Tænk 90’ernes Dr. Dre-produktioner med folk som Nate Dogg, Snoop Dogg samt Tupac, og du har et ganske godt indtryk af den lyd, YG og producer Terrace Martin har genskabt med Twist My Fingaz. Du ved, lyden af 90’ernes West Coast gangsta-rap. Jeg forventer næsten, at nogle af ovenstående herrer gør deres entré på nummerets G-funk-bund.

Jeg må nøjes med YG, men det er også ok – for som han selv rapper “Hold up, I really got something to say, I’m the only one who made it out the west without Dre, I’m the only one that’s about what he say”. Og jeg må sige, at L.A.-producer Terrace Martin virkelig har ramt den åre, som West Coast-rappen flød fra.

Nummeret er første single fra YG’s kommende og andet studiealbum Still Krazy og er en produktion fyldt med den dybeste funkbas, underspillede vocoder-kor og den øjeblikkeligt genkendelige højt pitchede synth. Alt er med andre ord, som det skal være.

Jeg kan kun håbe på, at YG følger dette 90’er-trip til dørs med endnu flere numre af samme kaliber og ikke vender tilbage til DJ Mustard, der ellers plejer at være hans sædvanlige kompagnon med et nummer som My Nigga. Men ok, for at vi er helt tilbage i 90’ernes G-funk-æra, mangler YG altså lige et kvindekor som det på Snoop Doggs What’s My Name?. Det kan jo nå at ramme albummet.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE