Gummisko1

Viden om: Gummisko

Inden længe vil en såkaldt “ekspert” fra Go’ Morgen Danmark formodentlig fortælle dig, at du skal iføre dig sandaler dette forår. Vi fortæller dig, at du skal lade være. For at sikre os, at du får fingrene i de bedste gummisko, penge kan købe, har Apropos’ Kristoffer Porner talt med ekspert og selvudnævnt “sneaker head” og redaktør på The Seveninch Paper, Joachim Friis, om kunsten at spotte og købe de rigtige gummisko:

  • En gummisko er en kondisko.Du kan lige så godt se det i øjnene: En sneaker er oftest enten en løbesko eller en basketstøvle, som nu bliver brugt udenfor sportens verden.
  • Den skal være flot.Her er det op til dig og din æstetiske sans. Gummisko er populære nok til, at du godt må have dem på til et par jeans og en habitjakke, men de skal stadig være pæne.
  • Den skal være funktionel.Det er et par sportssko. De skal derfor være lette, komfortable og ikke for komplicerede at træde i.
  • Det er historie i en sneaker. Adidas Superstar blev kendt, fordi Run DMC skrev My Adidas, både Will Smith og Kurt Cobain har sportet Converse og New Balance-firmaet er over 100 år gammelt og stadig familieejet. Det er okay at være klar over historien, du træder i.
  • En sneaker er en forår- og sommersko. Når det er koldt og vådt, er det aldrig en god idé at have et par ikke-vandtætte sko på.
  • Vær realistisk. Det er fedt at forelske sig i et par sko, men hvis du ikke har nogen at skifte imellem, er det dumt at købe hvide ruskindssko i november.
  • Gør det 100 procent. Enten skal du købe et par anonyme eller gå all-out og køb dem med vinger i alverdens farver. Begge ting passer til dig. Den første slags sørger for, at fokus er på din påklædning og de andre fjerner fokus fra din påklædning. Lad være med at finde noget mellem de to yderpunkter. Det klæder ingen.
  •  Ej dine sneakers. Det er dine sko. Vær ligeglad med hvad andre siger. Der er en god grund til, du valgte netop det par sko. Når du ejer og bærer dine sko stolt, klæder de dig. 

     

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE