Kippenberger1
Kippenberger2
Kippenberger3
Kippenberger4
Kippenberger5

Vi har snakket med kvinden, der forevigede Tobias Kippenberger i en skov

For en måneds tid siden publicerede vi vores seneste Profilen-portræt med Tobias Kippenberger – du har måske læst det? Til portrættet tog knaldgode Petra Kleis en række flotte billeder, og i anledningen af vores bagom-galleri, ringede jeg forleden til hende for at høre, hvad meningen med at slæbe Tobias Kippenberger med i skoven egentlig var.

Hvordan var Tobias Kippenberger at fotografere?
Jeg synes, han var nem, fordi han var meget åben. Åben over for de idéer, jeg havde. Så han var nem at instruere, og han var ikke bleg for at hoppe op i et træ eller ud fra det. Han gjorde det, jeg bad ham om. Så jeg syntes, han var god at fotografere. Dejlig nem. Men han har jo også prøvet det et par gange før.

Hvorfor valgte du at trække ham ud i en skov?
Ja, hvorfor gjorde jeg det? Jeg synes, der er sådan noget lumberjack over ham, som jeg tænkte kunne være fedt at dyrke lidt – den vildskab og naturen. Jeg tænkte også, at det ville være nemmere at fotografere ham i den mest rene karakter, hvis jeg hev ham væk fra byen – væk fra alle de forstyrrende elementer. Samtidig med, at jeg syntes, det passede meget godt til karakteren Tobias Kippenberger.

Hvad ville du gerne fortælle om ham med dine billeder?
Det forventes altid, at man som fotograf vil fortælle en historie, men for mig er det ikke kun det, det handler om. Historien er ikke altid det vigtigste. Jeg forsøger også at finde en eller anden lille sprække i personligheden. Men jeg er også “bare” på udkig efter det fede billede, så jeg ville egentlig helst bare lave nogle billeder af ham, som var lækre og som måske viste en anden side af ham, som viste noget kant.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE