1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

Verdens herretøjselite har indtaget Pitti Uomo i Firenze, så tør savlen af hagen, #menswear-modeblogger

Kender du følelsen af, at man en gang imellem bare gerne vil være anonym og falde i et med tapetet? Det gør de besøgende på modemessen Pitti Uomo ikke.  Hvert år trækker verdens herretøjselite i deres fineste Brunello Cucinelli-kluns, dobbeltradede jakkesæt med spidsrevers og double monks for at stunte på dig og din RUC-studerende omgangskreds. Og det er der skam ikke noget galt i. Problemet med Pitti Uomo-messen er bare, at klientellet kan opdeles (grov opdeling, I know) i to grupper: de autentiske og så de nye drenge i klassen.

De autentiske er de små, gråhårede italienske mænd, der på verdens mest henkastede – nærmest tilfældige måde – iklæder sig klassisk, tidsløst, italiensk design, mens de nonchalant står i baren og drikker espressoer på den lokale cafe. I Italien er latte noget, børn drikker. Til morgenmad. De samles på de små, støvede torve i Firenze, spiser gelato og taler med deres andre små, grå, italienske venner om, hvorfor Fiorentina er blevet sådan et skodhold, og hvornår der mon kommer osso bucco milanese på menuen hos den lokale restauratør. Disse udgør de autentiske Pitti Uomo-gæster. De har glemt mere, end du nogensinde har lært om herretøj.

Mit problem – min kritik – går på den anden gruppe. Tilflytterne. Turisterne. De nye drenge i klassen. Og der er skam intet galt i at være nogen af delene. Problemet er bare, at Pitti Uomo er en kulturinstitution og en kærlighedserklæring til alt, der er rent og godt inden for herretøj (bemærk: ikke herremode). Så vi har bare ikke rigtig brug for, at du tager din Bathing Ape-læderjakke på eller forsøger dig udi den der vederstyggelige street goth-stil, som åbenbart betyder noget for nogen.

W Magazine og fotografen Le 21ème har gjort os den tjeneste at dokumentere nogle af de mere ekstreme typer på Pitti Uomo i disse dage, og her kan du være heldig både at fange nogle af de gode, gamle drenge og så nogle af de der tvekønnede streeth goth-typer. Kan vi for resten ikke lige aftale, at det der med camouflagetøj er slut nu? På forhånd tak.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE