prettyone

Ved du ikke allerede, hvem Zoe Kazan er, kan du lære det i traileren til komedien The Pretty One

Siger navnet Zoe Kazan dig ikke noget, er det okay. Skuespillerinden har nemlig mestret noget så anti-Hollywood’sk som at flyve under radaren. Alt for længe, hvis du spørger os. Her kommer de vigtigste fakta: 30-årige Kazan er barnebarn af den legendariske Hollywood-instruktør Elia Kazan (ja, ham du har det lidt skizofrent med, fordi han angav kommunistkolleger til McCarthy, men også instruerede On The Waterfront og A Streetcar Named Desire). Hun er også kæreste med skuespillerkollegaen Paul Dano, der bare altid er fremragende. Og så skrev hun manuskriptet til den intelligente, offbeat-komedie Ruby Sparks, hvor hun selv indtog hovedrollen overfor, ja, Paul Dano.

I instruktør Jenée LaMarques spillefilmsdebut The Pretty One, en komedie i tråd med Ruby Sparks, spiller Zoe Kazan den altoverskyggende dobbelthovedrolle som tvillingsøstrene Laurel og Audrey. Nej, ikke tvillinger på den der frække måde, men tvillinger så forskellige som nat og dag. Audrey har styr på karrieren, håret og livet, mens Laurel stadig lever en kikset skyggetilværelse hjemme hos far. Det vendes der selvfølgelig om på, da et biluheld tager livet af Audrey, men Laurel overlever. Og alle tror, at det rent faktisk er Laurel, der er død. Laurel griber dagen og overtager tvillingsøsterens liv, job og kæresteproblemer. Og det kommer der af åbenlyse årsager meget komedie ud af. Jake Johnson fra tv-serien New Girl er Kazans romantiske interesse.

7. februar er der amerikansk præmiere i udvalgte biografer – du ved, R rating – men om The Pretty One når helt ind i de danske biografsale, er langt fra sikkert. Hverken Vince Vaughn eller Adam Sandler er trods alt på rollelisten.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE