grizzly

Ung skøjteprinsesse falder i ny Grizzly Bear video

Grizzly Bear er gode! Sådan er det bare og det kommer vi ikke udenom. Når det så er lagt derud, kan vi vende os om og spørge os selv om, hvad vi skal bruge det til?

I virkeligheden ingenting, når det kommer til livets store sprøgsmål som: “hvad er meningen med livet?”, “hvad er lykke?”, “har farven blå den samme for mig, som for alle andre” og “hvordan får jeg inviteret hende den søde ud, når jeg har ikke har mine ruskindsbukser på?”

Hvis vi nu skal træde ud af det navlepillende, egocentriske skue på emner som skæbne, lykke og mening, så skal vi prøve at finde det som vi alle sammen kan blive enige om og igennem enigheden om det fede, så overbevise os selv om, at det hele nok skal gå, selvom vi ikke ved, hvad lykke er eller hvordan man skal erobre hende den søde, uden de helt rigtige bukser.

Første ting, foruden indledningen, som jeg foreslår vi alle sammen bliver enige om, er at den forrige plade Veckatimest af Grizzly Bear er dejlig, god og hyggelig! Det var derfor med en spænding, der kunne måle sig med en 8-årigs juleaftenslængsel, at jeg loggede ind på npr.org, satte mig ned, streamede og lyttede! Og det var også dejligt, men dette skal ikke handle om albummet, for det er godt og det skal du købe eller downloade og så skal du høre det og det er bare dejligt. Det her skal handle lidt mere om den første musikvideo fra det nye album, der er instrueret af Emily Kai Bock og er videoen til nummeret Yet Again.

Videoen omhandler en ung, kvindelig skøjteløber, der i starten af nummeret skøjter, næsten elegant, alene rundt i en skøjtehal, hvor hun vil lave en – i mangel af indsigt i kunstskøjteløbens fagsprog –piruette. Den går galt og skøjteløberinden falder igennem isen og vågner op på bredden af en flod, ved en forlystelsespark i kanten af en skov. Alt dette skal hun igennem – hvilket hun kommer til fods, i skøjter! – en udfordring, som ville være et realityshow på 3+-værdig.

Hun får et lift fra skoven til sit hjem i forstads Amerika, hvor det hele falder fra hinanden i et inferno af udbrud og vilde kropsbevægelser. Det er en underholdende musikvideo, som er smukt optaget og jeg har med vilje udeladt ting, som jeg synes du selv skal opdage ved at se den. Hvis du nu synes, at det er sjovt at lege klog og sige kloge ting, så ligger der noget psykologiteori og noget symbolteori i den episode, hvor kunstskøjteløberinden falder igennem isen og vågner i en anden verden, men det skal være op til dig som læser at tage stilling til – jeg synes bare det er en flot musikvideo og et dejligt nummer. Hvis du nu bliver glad for musikvideoen, så anbefaler jeg hermed videoen til GrimesOblivion, som er optaget i den virkelige verden, blandt normale mennesker og det er lidt spændende!

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE