leo_baner_notxt

Tillykke med fødselsdagen, Leonardo DiCaprio

Skuespiller, filantrop og kvindebedårer Leonardo DiCaprio fylder 40 år i dag. Den lejlighed benytter vi selvfølgelig til at hylde manden, der både redder tigre i Rusland og husker os på, hvorfor biografen er en af vores bedste venner.

Statistisk set er Leonardo DiCaprio i dag halvvejs igennem livet. Det er nu ikke noget at have krise over. Tænk bare lige på, hvor mange gange du har hygget dig i hans todimensionelle selskab – og på, hvor mange gange du kommer til at gøre det fremover.

For ja, det er jo faktisk altid gået ret godt for ham. Altså bortset lige fra de der manglende Oscar-statuetter. Men Leonardo DiCaprio har vist sig at være som en god flaske whisky: Han bliver kun bedre med årene. Så den der gyldne statuette skal nok komme hjem og stå i et af hans mansions.

Fra at være Hollywoods pretty boy er han nu også en af de mest respekterede skuespillere. Fra gennembrudsrollen overfor Robert De Niro i This Boy’s Life i 1993, til at overtage Robert De Niros plads som Martin Scorseses faste go-to guy – senest i The Wolf of Wall Street.

Ja, Leonardo DiCaprio har altid været god til at vælge sine roller. Ikke én gang er han faldet i rom com-fælden. Med mindre Romeo + Juliet og Titanic tæller med.

Når han ikke spiller superhelte på film, er han da bare en i virkeligheden.

Leonardo DiCaprio er selvfølgelig også en god fyr. Han hjælper eksempelvis med at redde tigre i Rusland, donerer millioner af dollars til gode formål, og i september blev han valgt som UN Messenger for Peace (det er noget med at tage klimaforandringerne seriøst). For når han ikke spiller superhelte på film, er han da bare en i virkeligheden.

Men selvom han både redder truede dyrearter og resten af verden, undgår han ikke fortsat at knuse pigehjerter. Som bekendt gerne supermodellers hjerter. Og mange af dem. Om det er hans permanente rynke i panden, de opmærksomme blå øjne eller den markerede kæbe, ved jeg ikke.

Uanset hvad grunden er, så bør alle som bekendt være mere som Leonardo DiCaprio. Også selvom der nok er en større chance for, at det bliver ham og ikke dig, der redder verden og vinder en Oscar.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE