jonhamm2

Tillykke med fødselsdagen, Jon Hamm

Jon Hamm fylder 44 år i dag. Det er hverken rundt eller halvrundt, men det skal på ingen måde holde os fra at lette nonchalant på filthatten for Mad Mens velklædte verdensmand Don Draper.

Jeg har svært ved at finde ud af, hvor Don Draper stopper og Jon Hamm begynder. Så undskyld mig lige på forhånd, hvis jeg kommer til at sætte lighedstegn imellem en fiktiv karakter fra en tv-serie og skuespilleren bag.

På den anden side tror jeg ikke, at Jon Hamm har noget som helst imod at blive forvekslet med Don Draper. Det er trods alt den rolle, der har gjort ham til et navn og et ansigt, du hverken kan eller vil glemme. Uden Mad Men, ingen Jon Hamm. Så hurra for Mad Med og ikke mindst HURRA for Jon Hamm.

Alle elsker, når den mindst oplagte sejrer. Du ved, den amerikanske drøm, underdogs og alt det der. Her tjekker Jon Hamm af i samtlige bokse. I midten af 1990’er kørte han nemlig fra hjemmet i Missouri i en gammel Toyota Corolla. Selvfølgelig med sølle 150 dollars på lommen og store skuespillerdrømme. Det er klart.

Han brugte så ellers de næste tyve år på ikke at få et professionelt gennembrud i Hollywood. Derfor under vi udelukkende manden al den sene succes, han nu har fået med roller i film som Bridesmaids og Million Dollar Arm samt tv-serierne 30 Rock, A Young Doctor’s Notebook og selvfølgelig i Man Men.

For helt ærlig, vidste du overhovedet hvad en Old Fashioned var, før Don drak dem?

Faktisk går der en lige linje fra den tvivlsomme tv-debut som ”Gorgeous Guy at Bar” i Ally McBeal i 1997 til gennembruddet som reklamemanden med en mørk fortid i Mad Men i 2007. For er der noget, Jon Hamm mestrer til perfektion i Mad Men, er det tydeligvis at være en ulideligt pæn mand, der hænger stilfuldt i baren.

Det er også Jon Hamm, du bør takke for, at du har uppet dine cocktailvaner. For helt ærlig, vidste du overhovedet hvad en Old Fashioned var, før Don drak dem? Det samme gælder den der flaske Maker’s Mark i dit barskab. Tak, Don skråstreg Jon.

Ud over at bruge Jon Hamms fødselsdag på at værdsætte Jon Hamm. Herunder hans alvorlige panderynker, hans iøjefaldende bule i bukserne, hans drengede charme og evne til at bære filtfedora, skal du også lige huske at glæde dig til, at sidste sæson af Mad Men skydes i gang den 5. april. Vi krydser fingre for, at Don bærer endnu flere ternede habitter.

Så tillykke med de 44 år, Jon Hamm. Og et stort tak herfra for, at du gad slæbe dig igennem tyve års karrieretørke. Hårdt arbejde betaler sig.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE