macbeth fassbender trailer

Tak til Michael Fassbender for at citere Shakespeare, have fuldskæg og et sværd i hver hånd

Hvis du ikke lige mener, at vi har brug for endnu en filmatisering af Shakespeares Macbeth, så får den her trailer dig uden tvivl på bedre tanker. Det lover jeg.

Jeg behøver vel egentlig ikke at skrive så meget andet end Michael Fassbender, Marion Cotillard og William Shakespeare, før du ved, at du skal bruge de næste par minutter på at læse om og naturligvis se traileren for Justin Kurzels Macbeth. Ja, endnu en af utallige filmatiseringer af tragedien, der ifølge din favoritkilde til årstal (du ved hvilken) blev skrevet mellem år 1599 og 1606. Godt, så er det lige på plads. Vi går videre.

Men hvad kan du så mere præcist forvente af en Shakespeare-filmatisering anno 2015? Sådan cirka det samme som hvis den havde været lavet i 1599 eller 1606. Nemlig masser af dårligt vejr, mørke skove, store heste, stearinlys og mænd med fuldskæg. Der er også scener i slowmotion – fordi den slags jo altid fungerer på film. Der er også folk, der græder (nøgleord: tragedie) og ting, der brænder (nøgleord: det ser flot ud).

Michael Fassbender spiller Macbeth og ser vildt alvorlig ud, har to store sværd og brummer sine replikker – blandt andet ”I am in blood stepped in so far” og ”Oh, full of scorpions is my mind”. Det lyder lige så cool i dag, som da Shakespeare skrev ordene. Marion Cotillard spiller Lady Macbeth og hvisker sine replikker for dramatisk effekt. Det fungerer.

Ja, hvis du kun skal se én Shakespeare-filmatisering i år, så lad det være den her. Du bliver dog nødt til at vente til den 12. november. I hvert fald, hvis du skal se den i en dansk biograf.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE