Rooney-Mara-01
Rooney-Mara-02
Rooney-Mara-03
Rooney-Mara-04
Rooney-Mara-05
Rooney-Mara-06
Rooney-Mara-07
Rooney-Mara-08

St. Vincent har en gang undervist Rooney Mara i at spille guitar – nu interviewer hun hende

St. Vincent har talt med skuespillerinden Rooney Mara. Bedre kendt som den amerikanske udgave af Lisbeth Salander. Og det er lidt akavet, selvom hun har forberedt sig på interviewet i tre år.

“Hey Roon-dog. It’s a pleasure. You’re going to regret every moment of this” – sådan indleder Annie Clark aka St. Vincent sit interview med Rooney Mara for Interview Magazine. Men til trods for, at det hiphop-agtige kaldenavn kunne indikere en form for etableret venskab mellem de to, er det egentlig første gang, de taler sammen. I hvert fald velvidende om, hvem hinanden er.

For egentlig har de to mødt hinanden for tre år siden. Til lidt guitarundervisning i forbindelse med en filmoptagelse. Dengang var de begge bare uvidende om hinandens stjernestatusser. For selvom St. Vincent havde set The Girl With The Dragon Tattoo, kunne hun ikke genkende Mara. Formentlig fordi, Lisbeth Salander er iklædt flere piercing og mere læder end Mara. Eller måske fordi, St. Vincent indrømmer, at hun var plørefuld, da hun så filmen.

Siden da har St. Vincent simpelthen forberedt sig på et fremtidigt gensyn. Et gensyn, der indebærer en del snak om skuespil, da hun siden jo fandt ud af, at Mara var skuespillerinde. Det blev Mara fordi, hun som barn elskede at lege far, mor og børn. Og det er da rart at vide, at verdens mest udbredte børneleg kan føre til en skuespilkarriere, der foruden The Girl with the Dragon Tattoo blandt andet tæller The Social Network, Her… og A Nightmare on Elm Street-remaket.

Hvis du også var fuld, da du så The Girl With The Dragon Tattoo, eller som St. Vincent bare har svært ved at sætte ansigt på Rooney Mara, har Peter Lindbergh heldigvis skudt en billedserie, der hører til interviewet. Her møder vi en ganske afdæmpet Mara, der skriger mere hverdag end Hollywood, hvilket får mig til at forstå, hvorfor St. Vincent ikke blev starstruck ved første øjekast.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE