shia bag 04

Shia LaBeouf tager en papirpose over hovedet, skrider fra et pressemøde, citerer Eric Cantona og det er ret fantastisk

Hvad gør man lige, hvis man ikke længere kun vil være ham, der løb rundt i de der Transformers-film? Jo, man kunne eksempelvis optræde følsom og nøgen i en musikvideo af Sigur Rós, kopiere en tegneserie replik for replik i sin kortfilm Howard Cantour.com eller tage en papirpose overhovedet med påskriften ”I am not famous anymore”. Det er i hvert fald det, 27-årige Shia LaBeouf har gjort.

Det med papirposen fandt sted på den røde løber ved gårsdagens verdenspremiere på Lars von Triers egen og længere version af Nymphomaniac Vol. 1 på Berlinalen. Men en papirpose var ikke nok for Shia Labeouf, der også tog opmærksomheden ved filmens pressemøde. Her skred han nemlig efter at have givet dette mytiske svar: ”When the seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea.” Altså en tro kopi af pressemødet med fodboldspilleren Eric Cantona, der i 1995 havde slået og sparket en tilskuer.

Men har du fulgt lidt med, ved du også, at det langt fra er første gang, Shia LaBeouf har fået opmærksomhed for sin mærkelige skråstreg kunstneriske opførsel den seneste tid. Blandt andet har han tilbage i januar sagt, at han ville trække sig tilbage fra offentligheden og på sin Twitter-profil har han med versaler gentagne gange skrevet ”I am not famous anymore”.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE