Shia LaBeouf interview 01
Shia LaBeouf interview 02
Shia LaBeouf interview 03
Shia LaBeouf interview 05
Shia LaBeouf interview 04
Shia LaBeouf interview 06
Shia LaBeouf interview 07
Shia LaBeouf interview 08
Shia LaBeouf interview 09
Shia LaBeouf interview 10

Shia LaBeouf har taget LSD og nu fundet Gud, fordi han er ved at finde sig selv

Shia LaBeouf har det seneste år fået en del opmærksomhed. Ikke så meget for sine filmiske præstationer, men mere for sine endeløse skandaler-skråstreg-mediestunts af Britney Spearske dimensioner. Og hvis du er én af dem, der har klappet i dine hænder, hver gang en ny Shia LaBeouf-historie har ramt internettet, bør du læse det interview, han netop har givet til Interview Magazine.

Men inden du gør det, skal du vide, at du risikerer at få et mere nuanceret billede af den 28-årige skuespiller og hans øjensynligt frie fald det seneste år. Han forklarer nemlig baggrunden for sine ofte ret bizarre handlinger. Du ved, en papirpose over hovedet med påskriften ”I am not famous anymore”. Men det hele giver faktisk en eller anden form for mening.

Det viser sig nemlig, at de sidste par års vanvittighed er et semibevidst selvudviklingsprojekt. Lige fra det at blive smidt ud af Broadway-produktionen Orphans til performancekunstinstallationen #IAMSORRY, hvor man kunne møde skuespilleren en til en i en trækasse. Han kalder det metamodernisme, og det er vist noget med at pendulere mellem forskellige overbevisninger og… ja, resten må du google dig til.

Hovedsagen er, at han ikke er færdig med at udvikle sig. Det er godt for os, der således fortsat kan nyde hans cray-cray-påfund. Resten af det forholdsvis lange interview (16 A4-sider) handler meget om, hvordan Shia LaBeoufs method acting påvirker hans liv ganske voldsomt. Han har blandt andet taget LSD, gået med i det amerikanske hjemmeværn og er blevet kristen (altså ikke på samme tid).

Nå ja, jeg glemte næsten billedserien, der følger med interviewet. Kort forklaret, så er det Shia LaBeouf i bar overkrop, der poserer med mandede objekter og bare er meget mandet.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE