Sevdaliza-Lana-Prins-Children-of-Silk

Sevdaliza får rumænsk chokoladekage og hollandsk musik til at give mening

Sevdaliza har kaldt sin nye og fire numre lange ep for Children of Silk. Og selvom den titel måske lyder lidt skrøbelig, er den 27-årige sangerinde tough.

Sevdaliza er navnet. Født i Iran og bosat i Holland. Og så hedder et af hendes nye numre Amandine Insensible. Men musikken bliver heldigvis ikke dårligere af, at navnene måske er lidt svære at udtale. Og selvom Amandine også er navnet på en rumænsk kage, betyder titlen nok nærmere noget i retning af ’hende, der burde elskes og ikke kan føle smerte’. Pænt dystert, men også lækkert at lytte til.

Sammen med Amandine Insensible udgav hun singlen The Inside, der begge er en del af ep’en Children of Silk. Numrene er fyldt med simpelt klaverspil, skæve toner indimellem og fint dovne trommespor samt ikke mindst Sevdalizas bløde vokal. Den bruger hun blandt andet til på Amandine Insensible at synge ”I wish I could cry, I wish I could die, but my heart is too cold”.

Det er simpelthen så smukt, at jeg næsten glemmer, hvor trist det egentlig også er. Lyt lige selv, og du vil give mig ret. Men hun er altså mere tough, end hun måske lige lyder. Eksempelvis flyttede hun som 16-årig hjemmefra og forsøgte sig som professionel basketball-spiller. Heldigvis droppede hun sporten til fordel for det her.

Og dette er faktisk hendes anden ep i år. Den første og seks numre lange The Suspended Kid udkom i januar. Den kan du lytte til herunder (med undtagelse af den synthtunge Taste) sammen med hele Children of Silk, hvor hun gøres selskab af Rome Fortune. Og bare rolig, du behøver altså ikke bekymre dig om at sætte en vinterdepression i gang, når du trykker play. Det lover jeg.

Children of Silk

The Suspended Kid

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE