flip_bankys_banner_test

Sådan her så det ud, da Flip tog til England for at besøge Banksys anti-forlystelsespark

Du kender Banksy fra den strategisk placerede coffee table book i din vens lejlighed. Nu har han lavet en anti-forlystelsespark et sted i England. Dj’en Flip kan godt lide Banksy, så han har naturligvis besøgt Dismaland, hvor han tog de her billeder af parken for os og efterfølgende svarede på nogle spørgsmål.

Hvad er dit forhold til Banksy?

Jeg synes, at han er et helt vildt herligt indslag. Kan godt lide hans humor og måde at gøre nogle til tider ret tunge emner nemmere at fordøje. Og så elsker jeg, at han stadig er en af internettes største gåder.

Hvornår vidste du, at det var en god idé at besøge Dismaland?

Den samme dag det blev offentliggjort. Jeg købte flybilletter, før jeg havde billetter til selve parken.

Hvorfor skal man egentlig stadig interessere sig for Banksy i 2015?

Det skal man heller ikke nødvendigvis, men han har om nogen sat gadekunsten på kortet. Han er den største. Det var ret tydeligt, da vi kom til parken, at det ikke var de store kunstkendere eller feinschmeckere, der havde taget turen. Men han formår trods alt stadig at overraske, forny sig og vække en tanke eller to. For hvad enten det er en film, en måned i New York eller en dystopisk forlystelsespark i et forladt ferieparadis, kan man ikke lade være med at se, hvad han nu har fundet på. Og det er vel lidt en kunst i sig selv.

14
12
13
6
7

Hvad er dit klart mest mindeværdige øjeblik fra dit besøg i parken?

Stemningen. Jeg havde jo allerede set alle værkerne på nettet, men ingen videoer eller billeder har fanget illusionen af det der dystopiske univers, som de har fået bygget op. Allerede i indgangen får du besked på ikke at smile eller grine. Og så går man rundt til en konstant lyd af døsig Hawaii-guitar kun afbrudt af korte, sørgelige servicemeddelelser læst op af en lille pige. Og så spiller alle de ansatte rollen til perfektion – de ligner nogle, der virkelig ikke gider være på arbejde. De ignorer dig eller svarer vredt og ligegyldigt igen. Ofte sidder de bare og sover ved forlystelserne eller går rundt i zombietilstand. Det er dejlig makabert.

Hvorfor skal man ikke tage sin familie med til Dismaland?

Fordi, det ligger langt væk fra alting i en lille havneby, som for længst har lukket og slukket. Det er kunst pakket ind i en absurd underholdende størrelse. Men dine børn gider ikke se Tornerose, der er kørt galt i karaten og ligger død på jorden, mens paparazzier flokkes om hende. Eller Døden i en radiobil, mens der spilles Bee Gees. Og de gider slet ikke prøve boder, hvor det er umuligt at vinde præmierne.

8
10
4
3
11
5

Hvilket billede ville du ønske, du havde fået taget, men missede under dit besøg?

Et, hvor en lille og overvægtig pige stod og legede med de radiostyrede både fyldt med bådflygtninge, mens hendes endnu mere overvægtige mormor prøvede at forklare hende om folk, der drukner til havs. Det var fand’me absurd – hun forstod vist ikke helt alvoren.

Hvad var det mest skuffende ved dit besøg?

At hipster-faktoren var så lav. Det var faktisk bare helt almindelige turister fra nær og fjern. Alle mine fordomme om hans publikum blev lidt skudt i sænk – det lignede mest bare noget, du ville opleve til en Rasmus Seebach-koncert.

Hvad vil du fortælle dine børnebørn, når de spørger dig om din tur?

Morfar brugte sine penge på nogle mærkelige ting! Don’t ask…

2
15
Kategori:
Reportage
TAGS:
, , ,