noah

Russell Crowe taler med Gud og bygger ark i Darren Aronofskys nye guddommelige actionfilm Noah

Du kender godt historien om Noahs ark. Godt. Så ved du også, hvor fjollet den er. Okay, måske ikke historien som sådan, du ved, en flodbølge, der dræber stort set alt levende på Jorden. Men idéen om at bygge en ark stor nok til at huse par af samtlige dyrearter – og ja, få dem ombord – er ret fjollet. Jeg mener, sådan en ark er jo et logistisk helvede, for slet ikke at tale om de forfærdelige sanitære forhold.

Men nu har logik aldrig været hverken Hollywood eller Bibelens stærkeste kort. Så ja, jeg forsøger at gå med på præmissen. Historien har i hvert fald et solidt grundlag for storslået og dramatisk Hollywood-magi. Nu har filmen fået en trailer, den finder du herunder. Men inden du ser den og begynder at glæde dig til, at de religiøse nutcases finder deres fakler frem, så lad mig tage lidt mere af din tid.

Instruktøren bag er en smule overraskende Darren Aronofsky, der blandt andet har Black Swan, The Wrestler og Requiem for a Dream på CV’et. Men det er altid spændende, når interessante instruktører bevæger sig ind på nyt terræn – også selvom det ser ud til, at han går Roland Emmerich på din røv. Fanger du ikke den reference, er Google din ven.

Udover de monumentale ødelæggelser og Russell Crowe som Noah med konstant alvorlig mine, byder traileren også på eksplosive meteornedslag, Anthony Hopkins med gammelmands-make-up, folk i rollespilstøj og ja, selvfølgelig sløjt animerede dyr. Nej, den havde vi søreme ikke set komme. Og nu vi er i gang, kan I ligeså godt få filmens tagline med, ”The end of the world is just the beginning” – der må sidde en stolt copywriter et og andet sted i Hollywood.

Noah har premiere dej 27. marts 2014 og har blandt andet også Emma Watson, Ray Winstone og Jennifer Connelly på rollelisten.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE