midnight special

Michael Shannon får igen brug for sin evne til at se vildt alvorlig ud i Midnight Special

Hvis du ikke allerede ved det, er der sikkert en af dine filminteresserede venner, der kan fortælle dig, at Jeff Nichols er en mand, du skal holde øje med. Ellers gør vi det nu. Fordi fremragende film som Shotgun Stories, Take Shelter og Mud.

Michael Shannons evigt bekymrede panderynker gør sig godt på film. Det ved den amerikanske instruktør Jeff Nichols – og det synes han også, du skal vide. Derfor har han nu for fjerde gang lavet en film, hvor Michael Shannon står overfor udfordringer, der giver ham nogle seriøse panderynker. Filmen hedder Midnight Special og har nu fået en lovende trailer. Du ved, sådan en, der får dig til at stille spørgsmål i stedet for at give dig svar.

Her er Michael Shannon på flugt fra både videnskabsmænd og en religiøs kult, der alle vil have fat i hans søn Alton, fordi han tilsyneladende har overnaturlige evner. Den slags evner, hvor hans øjne lyser skarpt og får ting til at eksplodere. Typiske superheltekræfter. Og helt sikkert grunden til, at han har dykkerbriller på. Alton spiles i øvrigt af Jaeden Lieberher, der var nabodrengen til Bill Murrays Bill Murray i St. Vincent.

Intet tyder dog på, at Midnight Special er en superheltefilm. Heldigvis. Traileren giver mig i hvert fald mest forventninger om et intenst familiedrama med en far og søn på flugt fra hele verden. Bare med dét twist, at Adam Driver er en videnskabsmand, der kalder Alton for et våben, mens Sam Shepard er en kultleder, der kalder Alton for en frelser. Ja, tunge sager.

På rollelisten finder du desuden Kirsten Dunst og Joel Edgerton. Og hvis kombinationen af Jeff Nichols og Michael Shannon (plus det i øvrigt glimrende cast) ikke har overbevist dig, bør det faktum, at Jeff Nichols nævner science fiction-klassikere som Steven Speilbergs E.T. og Close Encounters of the Third Kind samt John Carpenters Starman som inspirationskilder, vinde dig over. Med det samme.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE