Lorde

Lorde er en 16-årig sangerinde, hvis talent burde få Taylor Swift til at græde sig selv i søvn

Den 16-årige (ja, 16-årige) sangerinde Lorde er allerede en popstjerne i sit hjemland, New Zeeland, der tilsyneladende har en upåklagelig smag i moderne popmusik. Nu har hendes pladeselskab, Universal Music, så sat sig for at gøre hende til en popstjerne udenfor hjemlandets grænser og med ros og omtale hos en række større musikkyndigemedier såsom Andy Warhols Interview Magazine og Hypebeasts musikportal Hypetrak allerede nu, lader det til, at det mål er inden for rækkevidde.

Hendes nye single bærer titlen Tennis Court og er byder alt andet end den slags Taylor Swift-esque lyrik (… She wears high heels, I wear sneakers – she’s cheer captain and I’m on the bleachers), som du umiddelbart kunne forvente fra en 16-årig popsangerinde. Ikke at dette er blottet for teenage-drama-lyrik over ørehængende popproduktioner. Her er det bare pakket lidt mere, øhm, sofistikeret ind i linjer som; “Baby, be the class clown, I’ll be the beauty queen in tears.” Fik vi nævnt, at hun skriver sine egne sange? Græd dig selv i søvn, Taylor Swift.

Og så en hurtig påmindelse om, at Lorde, der i ørvigt har navnet Ella Yelich-O’Connor skrevet i sit pas, både er blevet hyldet af folk som Grimes og Perez Hilton, hvilket i sandhed beviser, at hun har potentialet til at ramme bredt. Singlen Tennis Court kan streames (som de siger) forneden.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE