lana del ray west coast

Lana Del Reys nye single er et bevis på, at man godt kan gå tilbage til en fuser

Hvis du er blandt dem, der ikke har mistet alt for Lana Del Rey. Eller blandt dem, der ikke er for stolte til at tilgive en afbrænder, så vil du muligvis tilgive Lana Del Rey, når du har lyttet til hendes nyeste udspil, den lovende singleforløber West Coast. Nummeret er produceret af Black Keys’ Dan Auerbach og er at finde på hendes kommende album Ultraviolence, der udkommer senere på året.

Lana Del Rey ødelagde nemlig for mig illusionen om sig selv med sit gennembrudsalbum Born To Die, hvor vilde højdepunkter som Born To Die, Video Games og Blue Jeans langt fra blev matchet i niveau på resten af pladen. Historien blev ikke bedre efter hendes skandaleoptræden på Saturday Night Live, hvor hun for alvor beviste mangel på talent, eller i hvert fald mangel på vokal. Det var mildest talt en tåkrummende oplevelse, der ødelagde hele Lana Del Rey-oplevelsen. For Lana Del Rey er en oplevelse og en historie, der fungerer bedst, hvis man tror på den.

Når det er sagt, så er West Coast en fantastisk surfer skråstreg western-ballade, der er et David Lynch-soundtrack værdigt. Singlen fungerer især godt med sine elegante og medrivende temposkift og mange hypnotiserende loops, der gør dig lidt fantastisk rundtosset, hvilket fint underbygger hele den der såkaldte ’Hollywood sadcore-stil’.

Vokalen er heldigvis skruet så langt ned i mixet, at man muligvis kan gøre sig forhåbninger om, at hun rent faktisk kan synge West Coast til sommerens Northside Festival. Så Northside – for min skyld må I gerne smide en autotuner ind foran hende, hvis det kan redde koncerten. Så lover jeg til gengæld at opretholde Lana Del Rey-illusionen under hele koncerten.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE