Lana-Del-Rey-honeymoon

Lana Del Reys bryllupsrejse involverer sportsvogne, kugleregn og stikkende roser mellem lårene

Der er selvfølgelig ikke tale om Lana Del Reys rigtige bryllupsrejse, men første singleudspil fra hendes kommende album. Men du klikkede dig videre – og det bliver du glad for, når du hører Honeymoon.

Lana Del Reys bryllupsrejse er ikke som din, min eller nogen som helst andres. Der er ikke champagne i et hjerteformet boblebad, rosenblade på sengen eller en romantisk solnedgang i Paris. Nej, Lana Del Reys bryllupsrejse er et cruise rundt i downtown L.A. i en brugt sportsvogn. Inklusiv kugler, der fyger om ørene på de to elskende – og stikkende roser mellem lårene (?!?).

Lizzy Grant aka Lana Del Rey crooner sig på vanlig uovertruffen vis igennem Honeymoon, der heldigvis lyder lige præcis, som du har krydset fingre for, at den ville lyde. Altså hvis du er tilhænger af den smukke undergangsstemning, kun Lana Del Rey kan messe frem. Og det er du selvfølgelig.

Videoen til nummeret består hovedsagligt af et billede med sangens tekst. Kedeligt, ja. Hvis altså det ikke lige var for de første 30 sekunder, der i VHS-flimrende billeder giver os Lana Del Rey, der ligger på et tæppe med et drømmende blik i øjnene, mens bilerne suser forbi på en trafikeret vej. Det er alt. Men mere end rigeligt til at sætte din indre film i gang.

Produktion er båret af fejende strygere i mol, en dæmpet marchtromme til at slå det dvælende tempo an samt et storladent klaver, der får lov at sætte ildevarslende punktum for Lana Del Reys hvedebrødsdage. Det er soundtracket til en fatal film noir fra 1950’erne. Kogt ned til seks minutters forførende, smuk undergang.

Hele albummet hedder for resten også Honeymoon og lander eftersigende til september.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE