billie-eilish-ocean-eyes

Lad lige Billie Eilish tage dig med på en rigtig rar svømmetur med singlen Ocean Eyes

Det er november. Det er virkelig november. Har du glemt, hvordan et varmt, blåt hav føles? Ja. Fuldstændigt. Jamen så hør lige det her nummer.

Om det er min hjerne, der laver tricks med mig, fordi sangens titel indeholder ordet ”Ocean” skal jeg ikke kunne sige. Men jeg kommer virkelig til at tænke på et hav, når jeg lytter til Ocean Eyes. Og nej, ikke en vindblæst og kold tur til Vesterhavet. Men et varmt, blåt og roligt vuggende hav. Prøv bare at lytte til starten. Hvis det ikke er et havfrue-kor, ved jeg ikke, hvad der er.

Stemmen er i fokus på nummeret. Den tilhører Billie Eilish, som leger elegant med både de varme dybder og luftige lyse toner. Og hun kan – sammen med den i øvrigt rolige (næsten sløve) stemning i nummeret – lede tankerne hen på Lana Del Rey. En meget ung Lana Del Rey. For nå ja, fik jeg sagt, at hun kun er 13 år? Ja, 13. Jeg skulle også lige dobbelttjekke. Et par gange.

Nummeret er ret simpelt produceret: Varm bas, flydeakkorder og lidt understøttende percussion. Det er egentlig det. Men nogle gange, er et simpelt nummer mere kraftfuldt end et kompliceret. Og her får jeg altså lyst til at lukke øjnene og lade som om, jeg flyder rundt i et lyseblåt hav.

Billie Eilish er born and raised i Los Angeles i hvad, der vist godt kan kaldes en temmelig musikalsk familie. Hendes mor, far og storebror er musikere, og hun begyndte selv at synge som 8-årig. Hendes forældre må være begejstrede. Det ville jeg nok være, hvis min 13-årige datter havde lavet det her nummer. Det lover i hvert fald godt for Billie Eilish.

Kategori:
Musik
TAGS:
,

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE