triple-9-trailer-03

Kate Winslet spiller en russisk gangsterboss i kupfilmen Triple 9 – og mere behøver du ikke at vide

Du skynder dig naturligvis derfor også lige og ser traileren for John Hillcoats kommende film. Så kan du nemlig glæde dig mindst lige så meget, som jeg gør.

Læn dig lige tilbage og se på den her imponerende rolleliste: Casey Affleck, Norman Reedus, Chiwetel Ejiofor, Aaron Paul, Gal Gadot (ja, den kommende Wonder Woman), Anthony Mackie, Woody Harrelson, Clifton Collins, Jr. og Kate Winslet. De er alle med i John Hillcoats Triple 9.

Du kan for det første se Kate Winslet med dramatisk tilbagefriseret frisure, store solbriller og masser af bling. Det siger sig selv, når hun spiller en russisk gangsterboss i Atlanta. Hun har tilsyneladende en klemme på en flok korrupte politimænd, der skal udføre et bankkup for hende. Et kup, der kræver en afledningsmanøvre i form af en code 999, ja, Triple 9): Et mord på en politimand.

Cue intense bankrøverier og flugtscener med et tikkende ur på lydsiden. Og fordi, det ser flot ud, eksploderer en rød farvepatron blandt pengesedlerne midt under flugten. Så kan en af politimændene skråstreg bankrøverne nemlig stå på kølerhjelmen midt i trafikken og sende skudsalver af sted. Farvet helt rød. Ja, instruktør John Hillcoat har sans for det visuelle.

Australske Hillcoat er manden bag den beskidte western The Proposition, den lige så beskidte gangsterfilm Lawless samt The Road, hvor Viggo Mortensen også er ret beskidt i en postapokalyptisk fremtid. I Triple 9 er det nok mere moralen, der er beskidt. Præcis som det bør være i en god kupfilm.

Herudover får du naturligvis også flotte eksplosioner, good cop/bad cop-opgør og uhyggelige masker (du ved, Point Break og Heat) samt en altid seværdig Woody Harrelson, der siger ting som ”First time being robbed? No fun, right?” og ”Your job: Out-monster the monster”. I øvrigt iført en kombination af røgfarvede solbriller, overskæg og et slips med Stars and Stripes-mønster.

Triple 9 lander i USA den 19. februar 2016, men har endnu ingen dansk biografpremiere. Men det får den. Det meste af Hollywood er trods alt på rollelisten.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE