iambenji-Found-Me-Now

IAMBENJI er manden, der giver dig lyst til at klappe i takt og synge i et gospelkor

Den britiske producer IAMBENJI spilder ikke tiden. Derfor er to minutter også det eneste, han skal bruge for, at du bliver hooked på hans sampling af gospel på Found Me Now. Amen.

Traditionen med at sample har både sine opture og nedture. For eksempel har Pitbull systematisk ødelagt hit efter hit fra 80’erne og 90’erne. For lige at pege på sampling-nedture. Heldigvis har produceren IAMBENJI sat sig for at støve den amerikanske sjæl lidt af. Ja, det er en af opturene. Og selvom hans kunstnernavn er dårligt, er nummeret Found Me Now værd at lytte til mere end et par gange.

Det udvalg af numre, som IAMBENJI indtil videre har beriget Soundcloud med vidner om en brite, der har et godt greb om den klassiske soul skråstreg gospel skråstreg blues. Det gør sig også gældende på det her nummer, der lægger ud med en vokal og et gospelkor, der giver mig lyst til at klappe i takt. Ikke bare klappe forsigtigt, men klappe med hænderne over hovedet.

Her fra skydes beatet i gang med klassisk boom boom clap, mens den kvindelige vokal sjælfuldt forsætter hen over beatets hug, der bakkes godt op af et mindst 100 år gammelt gospelkor. Du bør også lytte til Hold Me, der bruger et lignende sample, men er lidt mere sørgmodig.

Og hvis jeg kunne få et ønske opfyldt, kunne jeg blandt andet godt tænkte mig at se, hvad en rapper som Skizzy Mars eller Childish Gambino kunne få ud af et samarbejde med IAMBENJI. Jeg krydser fingre. Både for et nyt kunstnernavn og ovenstående samarbejdspartnere.

IAMBENJI – Found Me Now

IAMBENJI – Hold Me

Kategori:
Musik
TAGS:
,

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE