eminem shady docu

Hvis du skulle have glemt, hvor vigtig Eminem er, så minder den her dokumentar dig om det

Du kender historien: Hvid mand er fattig. Hvid mand griber mikrofonen (og øjeblikket). Hvid mand rapper. Hvid mand bliver berømt. Hvid mand stifter et pladeselskab med sin advokat.

Den sidste del af Eminems historie er ikke nær så sexet. Men den er vigtig. Og nu har Complex altså lavet en halv times dokumentar om pladeselskabet Shady Records. Den ser du om lidt, altså når du lige har læst den her artikel og fundet din oversized hættetrøje og omvendte tenniskasket frem. For vi skal tilbage til begyndelsen af 00’erne.

Dokumentaren fokuserer mest på forholdet mellem Eminem og hans advokat, Paul Rosenberg. Det er ham, der altid lige ringer til Eminem på hans albums, blandt andet for at råde ham til at holde lidt igen med sit sprogbrug. De to stifter Shady Records i 1999. Og hvis du spørger 50 Cent og Dr. Dre, så ændrede det hele verden. Ja, hele verden.

Man kan jo ikke lave hiphop med et lille ego. Så der bliver selvfølgelig snakket meget om ”Slim Shady as an idea” og om, hvordan de startede fra bunden – lang tid før Drake. Men det er helt i orden, for der er bare noget over, at se de her hiphop-giganter kalde hinanden kælenavne.

Og nu er du garanteret klar til at genopleve alle de bedste Eminem-sange. Det kan du passende gøre her.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE