HEADSHOP-Karl-William-fejlmelding

Hvis du savner gamle arkadespil, vil du elske HEADSHOP og Karl Williams nye musikvideo

Har du lyst til at bevæge dig gennem et spacy digitalt univers, hvor Karl Williams hologramlignende hoved svæver foran dig, har du chancen her.

Komplet med en lille jingle i starten er HEADSHOPs debutnummer Fejlmelding nu blevet lavet til et computerspil. Og af den gamle slags, som du sad og spillede på et monster af en stationær tilbage i 90’erne. Du er en lille grøn mand med en lille grøn numse, og så får du ellers lov til at gå hele vejen igennem Fejlmelding.

Den første del af turen minder mig lidt om regnbuebanen i Mario Kart. Du ved, bare meget mindre muntert. Men der er farver, stjerner og mærkelige store ansigter, der flyver rundt om dig. Og selvfølgelig fornemmelsen af, at det er ude med dig, hvis du ryger ud over kanten. Den lille grønne mand i Fejlmelding virker dog lidt mere sikker på sine fødder, end jeg gør i Mario Kart. Til mit forsvar har han det også noget nemmere, fordi han kun skal gå ligeud.

Senere i videoen kommer man så til et mere The Matrix-agtigt univers. Her er Karl William bossen – og hans hologramhoved hænger halvtruende foran dig. Når hans hoved er gået i opløsning, bliver han erstattet af flere andre store halvtruende hoveder. Dem er de vilde med i den her video.

Med et nummer med så mange klare digitale referencer, er det genialt at køre det helt ud i musikvideoen. Linjer som ”ingen plads på heart discen” og ”får mig til at formatere dit blik” kommer optimalt til deres ret i de her rammer. Den statiske og melankolske stemning rammes virkelig godt. Du bliver netop ved med at gå på den her tilsyneladende uendelige sti, hvor universet er mørkt og forvrænget. Det er lige dele endeløst og klaustrofobisk.

Hvor den lille grønne mand egentlig er på vej hen, og hvad der sker med ham i slutningen er lidt uklart. Men det er vel bare incitament til at se videoen igen. Og det gør jo virkelig ikke noget.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE