wes-anderson-bad-dads-6-00
wes-anderson-bad-dads-6-02
wes-anderson-bad-dads-6-03
wes-anderson-bad-dads-6-04
wes-anderson-bad-dads-6-05
wes-anderson-bad-dads-6-06
wes-anderson-bad-dads-6-07
wes-anderson-bad-dads-6-08
wes-anderson-bad-dads-6-09
wes-anderson-bad-dads-6-10
wes-anderson-bad-dads-6-11
wes-anderson-bad-dads-6-12
wes-anderson-bad-dads-6-13
wes-anderson-bad-dads-6-14
wes-anderson-bad-dads-6-15
wes-anderson-bad-dads-6-16
wes-anderson-bad-dads-6-17
wes-anderson-bad-dads-6-18
wes-anderson-bad-dads-6-20
wes-anderson-bad-dads-6-21
wes-anderson-bad-dads-6-22
wes-anderson-bad-dads-6-23
wes-anderson-bad-dads-6-24
wes-anderson-bad-dads-6-25
wes-anderson-bad-dads-6-26
wes-anderson-bad-dads-6-001

Hvis du ikke kan få nok Wes Anderson, findes der heldigvis kunst inspireret af hans film

Jeg forsøgte engang at tegne Brandon Walsh fra Beverly Hills, 90210. Det var jeg overhovedet ikke god til. Heldigvis er der andre, der er gode til den slags fan art – og deres fine Wes Anderson-inspirerede værker kan ses på udstillingen Bad Dads IV i New York.

Siden 2010 har det amerikanske Spoke Art Gallery kurateret den årlige udstilling Bad Dads, inspireret af fædrene (og alle de andre karakterer) i Wes Andersons film. Det siger sig selv, at det har været succesfulde udstillinger. Fordi Wes Anderson og god kunst. Ja, fan art er også kunst. Den sjette af slagsen kører i øjeblikket på Joseph Gross Gallery i New York. Du klikker dig igennem udvalgte værker derfra i galleriet herover.

På udstillingen hylder over 70 kunstnere instruktørens filmiske univers og sørger samtidig for, at du også har noget virkeligt flot at kigge på eller måske endda hænge op på din væg. En af kunstnerne er Rich Pellegrino og han portrætterer Wes Anderson-karakterer som en boss. Faktisk så godt, at Wes Anderson  henvendte sig til ham under produktionen af The Grand Budapest Hotel.

Derfor kan du nu se et værk af Pellegrino i filmen. Det bærer titlen Two Lesbians Masturbating og er lige præcis, hvad titlen beskriver. Det er desværre ikke en del af udstillingen. Det er derimod Pellegrinos portræt af Max Fischer fra Rushmore – komplet med rød baret og hornbriller. Du finder blandt andet også et sirligt dobbeltportræt af den melankolske Margot Tenenbaum iført pelsfrakke fra The Royal Tenenbaums og den rebelske teenager Suzy fra Moonrise Kingdom.

Du finder naturligvis også den altid gode og evigt cool Bill Murray som kaptajnen i The Life Aquatic with Steve Zissou. Og tæller du dig selv blandt inderkredsen af Wes Anderson-connaisseurer, genkender du selvfølgelig også scenen fra den fine kortfilm Hotel Chevalier mellem Jason Schwartzman og Natalie Portman.

Som altid med kunst, kan værkerne købes for et beløb af varierende størrelse. Enten ved at møde op på adressen i New York eller gennem Spoke Art Gallery. Resten kan du godt selv finde ud af.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE